RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Despre noi

Misiunea Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord, ca şi a întregii reţele Europe Direct, este de a promova o cetăţenie europeană informată şi activă. Centrul regional Europe Direct reprezintă primul punct de acces către Uniunea Europeană, la nivel local/regional în Transilvania de Nord.

 

Reţeaua Europe Direct este unul dintre principalele instrumente folosite de Comisia Europeană pentru informarea cetăţenilor şi comunicarea cu aceştia, la nivel local. Reţeaua cuprinde, la nivelul Uniunii Europene, 480 Centre de Informare Europe Direct, 400 de Centre de Documentare Europeană şi 400 de membri Team Europe.
În România, cele 30 de Centre de Informare Europe Direct, 14 Centre de Documentare Europeană şi peste 20 de experţi în politici europene Team Europe reprezintă interfaţa Comisiei cu cetăţenii la nivel local.
Aceste reţele oferă informaţii generale şi specializate privind UE şi fac trimitere la surse de informare specializate, conştientizează publicul şi promovează dezbaterea pe teme europene.
Broşura reţelelor de comunicare europeană Europe Direct din România poate fi consultată AICI

 

De ce sa apelez la Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord?

 

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord face parte din reteaua europeana si reprezinta primul punct de contact a Comisiei Europene si a celorlalte institutii ale UE, pentru cetatenii din Regiunea Nord-Vest. Centrul este co-finantat 50% de Comisia Europeana si 50% de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si gazduit de acesta din urma. Centrul a fost inaugurat in aprilie 2008, avand ca obiectiv oferirea unui acces facil tuturor cetăţenilor, atât din zonele urbane  cât şi din zonele rurale ale regiunii, la informaţii privind toate domeniile în care Uniunea Europeană îşi desfăşoară activităţile şi modul în care acestea le afectează viaţa de zi cu zi. Centrul are cinci puncte de informare in toate judetele regiunii, in incinta birourilor judetene ale ADR Nord-Vest.

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord oferă servicii de informare ajustate la nevoile locale/regionale, organizeaza actiuni de comunicare si este partenerul local pentru activitatile de comunicare ale Reprezentantei in Romania. Astfel, cetatenii regiunii pot beneficia de informatii in timp real, complete si corecte, din surse oficiale, privind afacerile europene in general, cat si de indrumare privind legislatia, politicile, programele si oportunitatile de finantare ale Uniunii Europene. In plus fata de informatiile legate de activitatile proprii, Centrul preia si posteaza pe website-ul sau informatii publice de la Comisia Europeana si Parlamentul European. Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord are un rol proactiv în stimularea dezbaterilor şi dialogului cu publicul general, fiind un punct de prim contact cu informaţia europeană. 
 

Ce servicii ofera Centrul cetatenilor?

 

Servicii de informare de baza pentru publicul general asupra afacerilor europene;
Serviciul de raspuns la intrebari pe orice tema privind Uniunea Europeana, institutiile si politicile sale, drepturile cetatenilor europeni;
Centrul de Contact Europe Direct, la telefonul gratuit 00 800 6 7 8 9 10 11 sau la telefonul local 00 40 264 599544;
Diseminarea de informatii, publicatii si documentatie europeana la zi;
Redirectionarea solicitantilor de informatii catre sursele de informare cele mai competente;
Datele de contact ale organizatiilor/institutiilor europene, nationale, regionale si locale la care ati putea apela;
Evenimente pentru publicul general: dezbateri, seminarii, targuri;
Evenimente pentru grupuri tinta specifice: elevi, studenti, aplicanti pentru proiecte finantate de UE;
Evenimente si activitati de lucru in retea pentru multiplicatori de informatie europeana si alte parti interesate;
Evenimente si activitati de cooperare cu mass-media locala si regionala.

 

 

Cum contactez Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord?

 

  •  La sediul sau din cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, la punctul de lucru de pe Calea Dorobantilor nr.3, Cluj-Napoca sau la punctele de informare din cadrul birourilor judetene ale Agentiei din Bistrita, Baia Mare, Oradea, Satu Mare si Zalau.
  • Telefonic la numerele 00-40-264-431550, 599 544 sau prin fax la numarul 00-40-264-439222
  • Prin e-mail, la adresa europedirect@nord-vest.ro
  • De asemenea, aveti la dispozitie numarul gratuit 00800 6 7 8 9 10 11 unde puteti adresa Centrului de contact Europe Direct, localizat la Bruxelles intrebarile Dvs. , in orice limba oficiala a Uniunii Europene (inclusiv romana).

 

Programul de lucru

 

La sediul din cadrul ADR Nord-Vest sau la telefonul local ne puteti contacta de luni pana vineri, intre orele 9.00 la 17.00
Prin e-mail ne puteti transmite intrebarile Dvs. si inafara programului de lucru, urmand ca mesajele sa fie preluate odata cu reluarea programului.
La linia telefonica gratuita 0800 6 7 8 9 10 11 puteti suna de luni pana vineri, de la 9.00–18.30, iar inafara acestui program solicitarea Dvs. va fi inregistrata de un robot.

 

Termeni de cautare:

Institutii si politici europene, politici sociale europene, politici comune ale Uniunii Europene, politici economice europene, politici comunitare europene si politici sectoriale ale UE, politici europene, politici ale uniunii europene, politica europeana,  politici UE, politici comune ale Uniunii Europene, politicile comune ale Uniunii Europene, politici comune ale UE, politici sociale europene, politici sociale in UE, politici economice europene, politici comunitare europene, politici comunitare, politici sectoriale ale UE