RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Prioritățile Comisiei Europene pentru anul 2017

19 noiembrie 2016

Comisia Europeană și-a prezentat opiniile cu privire la prioritățile economice și sociale ale UE pentru anul 2017 în așa-numitul pachet de toamnă al Semestrului European, bazându-se pe direcțiile indicate de președintele Juncker în "Starea Uniunii 2016" și pe cele mai recente date economice din previziunile Comisiei din toamna anului 2016.
Previziunile de toamnă publicate pe 16 noiembrie 2916 deschid ciclul de guvernanță economică 2017 (Semestrul European este ciclul anual al UE de orientare a politicilor economice și de supraveghere). Orientările vor fi discutate cu celelalte instituții ale UE și părțile interesate să stabilească cadrul pentru anul următor. Odată aprobate, aceste orientări ar trebui să se reflecte în politicile statelor membre, în special în cadrul programelor naționale, care urmează să fie prezentate în primăvara anului viitor.
Găsiți toate detaliile AICI privind documentele din pachetul de toamnă al Semestrului European 2017, pe site-ul Comisiei Europene.

CE solicita implicarea cetățenilor în Studiul privind cooperarea dintre universități și mediul de afaceri

25 octombrie 2016

Comisia Europeană invită cetățenii UE să participe, prin completarea unui cestionar online, la completarea Studiului privind cooperarea dintre Instituțiile Europene de Învățământ Superior și organizațiile publice și private.din Europa (vedeți și știrea publicată AICI)

În acest sens, CE solicită implicarea cetățenilor în acest proces, prin completarea unui chestionar online, până la data de 11 noiembrie 2016, accesând site-ul dedicat: http://www.survey.ub-cooperation.eu/.

Premiul UE 2017 pentru femeile antreprenor inovatoare

14 octombrie 2016

Ediția din acest an a premiilor UE pentru promovarea femeilor antreprenor cu contribuții inovatoare pe piață va recompensa realizările remarcabile a trei femei antreprenor. Anul acesta, un al patrulea premiu va fi oferit pentru tinerii antreprenori de sex feminin (premiul "Inovatori în devenire").
Perioada de înscriere se apropie de sfârșit, termenul limită fiind 3 noiembrie 2016.
Pentru detalii, accesați AICI pagina dedicată pe site-ul Comisiei Europene.

Program european de schimb pentru antreprenori

01 septembrie 2016

Erasmus pentru tinerii antreprenori este un program de schimb transfrontalier care oferă antreprenorilor noi sau aspiranţi şansa de a învăţa de la antreprenorii cu experienţă care conduc mici companii în alte ţări participante.
Pentru detalii accesați AICI site-ul programului.

Premii și inițiative în cultura și audiovizualul european

16 august 2016

În conformitate cu Agenda europeană pentru cultură, Comisia Europeană, împreună cu autoritățile naționale, organizațiile din sectorul culturii, precum și alte instituții ale UE, are drept scop promovarea diversității culturale și a dialogului, a culturii ca și catalizator pentru creativitate și inovarea și cultura ca parte a relațiilor internaționale ale UE. Pentru împlinirea acestor eforturi, CE a lansat o varietate de acțiuni și premii pentru a promova, recunoaste si recompensa site-uri, lucrări, artiști, organizații și orașe.
Găsiți detalii AICI pe site-ul Comisiei Europene - Programul cadru "Europa Creativă"
Detalii

Consultare publică

11 august 2016

În luna iunie, Comisia Europeană a lansat o consultare publică Single Digital Gateway, referitor la accesul facil la informații, e-proceduri și servicii de consultanță.

Consultarea va rămâne deschisă până la 21/11/2016.
Detalii: http://een.ec.europa.eu/my/intranet/news/brussels-launches-public-consultation-single-digital-gateway
Găsiți AICI chestionarul online publicat de CE pentru consultarea "single digital gateway"

Snapchat: Politica europeană în imagini

08 august 2016

Lansată în anul 2011, noua rețea de socializare Snapchat se extinde rapid. Având în vedere că o treime din utilizatorii Snapchat trăiesc în Europa, Parlamentul European a deschis un cont Snapchat anul trecut, pentru a da utilizatorilor șansa de a afla mai multe despre politica europeană, prin imagini, clipuri video și texte scurte referitoare la viața din culisele Parlamentului. Deja mai mult de 15.000 de persoane urmăresc Parlamentul European pe Snapchat !
Detalii

Parlamentul European în social media

22 iulie 2016

De la Pinterest la LinkedIn, Parlamentul European este prezent pe majoritatea platformelor de social media pentru a comunica mai bine cu cetățenii. Pe aceste platforme sunt oferite nu numai informații de fond ci și cele mai recente știri, clipuri video, fotografii, infografică și posibilitatea de a discuta probleme de actualitate.
Găsiți mai multe detalii AICI pe infograficul interactiv publicat pe site-ul Parlamentului European (mai multe AICI)
Detalii

Despre Consiliul European

17 iunie 2016

Un nou material video a fost lansat pe 16 iunie 2016 pe site-ul Parlamentului European, material referitor la Consiliul European.
Vă invităm să urmăriți materialul "Masters of compromise: The European Council", în care sunt reflectate aspecte din spatele scenei, modul în care șefii de stat și de guvern discută în contradictoriu, își exprimă dreptul de veto și ajung în final la un compromis cu privire la aspectele dezbătute în Consiliul Uniunii Europene.

Campania "Europe in My Region"

05 mai 2016

Europe In My Region este o campanie de comunicare desfășurată în întreaga UE pentru a încuraja cetățenii să descopere și să afle mai multe despre proiectele finanțate de UE în apropierea lor. .
Anul acesta, patru inițiative diferite (inaugurări publice, o căutare de comori, un concurs de fotografie și o campanie de tip blog) vor implica pentru prima dată publicul în vizitarea proiectelor și partajarea imaginilor și a experiențelor prin intermediul rețelelor sociale.
Pentru detalii, accesați AICI site-ul Comisiei Europene.
Detalii