RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Agenda


Doua expozitii la Spatiul Public European

15 decembrie 2011

Spatiul Public European gazduieste o dubla expozitie realizata de Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Sighet.
Detalii

A doua editie a Galei Persoanelor cu Dizabilitati, 3 decembrie 2011

12 octombrie 2011

Gala Persoanelor cu Dizabilităţi organizată de ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei şi Fundaţia Motivation România a ajuns la a doua ediţie. Ediţia din 2011 a Galei, organizată alături de Fundaţia Vodafone România, are loc sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, iar coproducătorul evenimentului este TVR1. Evenimentul va fi difuzat de postul public de televiziune în data de 3 decembrie 2011.

Detalii

Call for entries - European Union Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra Awards 2012. Submit by 1/10/2011

03 august 2011

Each year, Europa Nostra and the European Union reward the best of cultural heritage achievements. Through our European Union Prize for Cultural Heritage / Europa Nostra Awards, we celebrate excellence and dedication by architects, craftsmen, volunteers, schools, local communities, heritage owners and media.
Detalii

Comisia Europeana a publicat o cerere de propuneri in vederea realizarii unor actiuni de informare privind politica agricola comuna

02 august 2011

Comisia Europeana a publicat o cerere de propuneri in vederea realizarii unor actiuni de informare privind politica agricola comuna (PAC).
Detalii

Premiul Lorenzo Natali pentru jurnalism 2011

05 mai 2011

Premiul Lorenzo Natali pentru jurnalism 2011 a fost lansat de Comisia Europeană chiar de Ziua mondiala a libertății presei, 5 mai. Premiul este acordat pentru excelență în presa scrisă, radio și televiziune, având drept temă dezvoltarea, democrația și drepturile omului la nivel mondial.


Detalii

Ziua Europei la Cluj-Napoca, organizata de ADR Nord-Vest si Centrul Europe Direct

02 mai 2011

Ziua Europei va fi sarbatorita si anul acesta in centrul Clujului. Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, cu sprijinul Europe Direct (reteaua de informare a Comisiei Europene), continua traditia sarbatoririi Zilei Europei la data de 9 mai, alaturi de intreaga comunitate europeana. 
Detalii

Forumul Regional al Oportunitatilor Europene 2011

11 aprilie 2011

Evenimentul este singurul târg regional dedicat programelor şi proiectelor cofinanţate din fondurile structurale pentru perioada 2007-2013, în Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord).

La lucrările „Forumului Regional al Oportunităţilor Europene 2011” sunt aşteptaţi să participe peste 100 de invitaţi. Evenimentul se desfăşoară în data de 13 aprilie, între orele 13,30 - 17,00 la sala Workshop, Expo Transilvania.
Detalii

"Europa jurnalistilor din amfiteatre", 7 martie, Cluj-Napoca

28 februarie 2011

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania continua programul „Europa jurnalistilor din amfiteatre” si in acest an, incurajata fiind de rezultatele obtinute in 2010. Ajuns asadar la cea de-a doua editie, proiectul se adreseaza studentilor, masteranzilor si doctoranzilor de la facultatile de jurnalism, care vor fi invitati sa-si aleaga una dintre temele prioritare in domeniul comunicarii afacerilor europene si sa realizeze materiale jurnalistice, audio, video şi pentru presa online.

Detalii

Seminar pentru presa: "Contributia Parlamentului European la promovarea drepturilor omului si libertatii de expresie in lume"

19 ianuarie 2011

Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest/Centrul regional Europe Direct Transilvania Nord organizează vineri, 28 ianuarie 2011, la Cluj-Napoca, seminarul "Contributia Parlamentului European la promovarea drepturilor omului si libertatii de expresie in lume". La acest seminar pot participa jurnalişti din presa locală/regională, cu condiţia confirmării prezenţei lor, până la data de 26 ianuarie 2011. Evenimentul va avea loc conform Agendei atasate.
Detalii

Consultare publica cu privire la consolidarea si imbunatatirea sistemului de TVA din UE

06 decembrie 2010

Comisia Europeana a lansat o consultare publica cu privire la consolidarea si imbunatatirea sistemului de TVA din Uniunea Europeana. Pentru detalii si participare va rugam vizitati:
http://ec.europa.eu/taxation_customs/common/consultations/tax/2010_11_future_vat_en.htm
Detalii