RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Agenda


A 4-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

14 aprilie 2015

A 4-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !", cu titlul "Tineri pentru tineri - Dăruieşte pentru a dobândi !”, va avea loc în 29 aprilie 2015, la sediul FSPAC Clădirea 2, str.Minerilor nr.85, Cluj-Napoca.
Parteneri: Federaţia Share, Cognitrom, Fundaţia "Noi orizonturi", Consiliul Judeţean al Elevilor Cluj
Detalii

A 3-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

19 martie 2015

A 3-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !" va avea loc în 31 martie 2015, la Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga", Sala de la etajul 2, Tronsonul 3. Evenimentul va fi organizat în cooperare cu grupul de lucru G1 "Pregătirea pentru cariera, dezvoltarea de competenţe, practica, orientare şi consiliere profesională".
Se propune parcurgerea, alături de tinerii interesaţi, a etapelor necesare inţelegerii procesului de planificare a carierei pentru maximizarea şanselor de inserţie pe piaţa muncii din Cluj şi combaterea migraţiei. În cadrul întâlnirii, participanţii vor descoperi împreună competenţele şi abilităţile necesare în viaţă şi carieră, dar insuficient dezvoltate de sistemul de învăţamânt.
Parteneri: SC Cognitrom SRL si ADI Zona Metropolitana Cluj.
Detalii

Președintele Iohannis participă la Consiliul European de primăvară și summitul PPE

19 martie 2015

Preşedintele Klaus Iohannis se află în 19-20 martie 2015 la Bruxelles, pentru a participa la lucrările Consiliului European de primăvară şi la summit-ul PPE.
Detalii pe site-ul Consiliului AICI.
Detalii

Conferinta "Y-Factor: where is [y]our future?"

02 februarie 2015

Includerea tinerilor pe agenda UE se concretizeaza in 5 februarie 2015 prin Conferinta "Y-Factor: where is [y]our future?". Pentru detalii accesati : http://cor.europa.eu/ro/events/Pages/y-factor-where-is-your-future-putting-youth-on-the-eu-agenda.aspx

Ultima Reuniune din 2014 pe Agenda Consiliului European

26 noiembrie 2014

Consiliul European defineste orientarile si prioritatile politice generale ale UE.
In 18-19 decembrie 2014, Consiliul European se va reuni la Bruxelles, pentru analiza noilor eforturi de stimulare a cresterii, a crearii de locuri de munca si a competitivitatii europene .
Detalii

Reuniuni pe agenda Consiliului Uniunii Europene

26 noiembrie 2014

Consiliul Uniunii Europene este institutia care reprezinta guvernele statelor membre.
Agenda Consiliului UE pana la sfarsitul anului 2014 este publicata pe pagina: www.consilium.europa.eu/meetings?lang=ro
Detalii

Astazi, un nou dialog cu cetatenii al comisarului european pentru agricultura, Dacian Ciolos

04 aprilie 2014

Este nevoie de o redefinire a Europei? Este proiectul european asumat 100%? Ce inseamna concret Uniunea Europeana pentru cetatenii ei din Romania? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos va raspunde in data de 4 aprilie, la Bucuresti, in timpul unui nou dialog cu cetatenii.
Detalii

Comisarul european Dacian Cioloș în dialog cu cetățenii, 17 martie 2014

26 februarie 2014

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș va avea, la București, un dialog cu cetățenii despre viitorul Europei, luni 17 martie 2014, între orele 11:00 – 13:00, în zona Atrium din incinta Bibliotecii Naționale a României (b-dul Unirii, nr. 22, București).
Detalii

Exprimați-vă opiniile cu privire la „infrastructura pentru informații spațiale din Uniunea Europeană”

06 decembrie 2013

Comisia Europeană solicită opinii cu privire la Directiva privind „infrastructura pentru informații spațiale în Comunitatea Europeană”. Cunoscută sub denumirea de INSPIRE, aceasta reprezintă o inițiativă paneuropeană menită să ajute guvernele, cetățenii și întreprinderile să împărtășească informații de natură geografică, socioeconomică și referitoare la mediu. Obiectivul consultării este de a colecta comentarii referitoare la experiențele individuale ale utilizatorilor și ale producătorilor de date spațiale care lucrează pentru autoritățile publice, pentru sectorul privat și în mediul academic sau care se exprimă în calitate de cetățeni, în vederea îmbunătățirii furnizării de informații pentru politicile și activitățile cu impact asupra mediului.


Detalii

Săptămâna europeană pentru reducerea deșeurilor

15 noiembrie 2013

Se vorbește despre importanța „celor trei «r»”,– iar cetățenii sunt încurajați să reducă, reutilizeze și recicleze, – însă prima dintre aceste acțiuni este cea mai importantă. În următoarele șapte zile, cu ocazia Săptămânii europene pentru reducerea deșeurilor (EWWR), aspectele menționate anterior vor fi în centrul atenției.
Detalii