RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Agenda


Care este viitorul băncilor în UE? Spune-ți părerea!

07 octombrie 2013

Luni, 7 octombrie, se va deschide, în cadrul Lunii dedicate pieței unice (a se vedea IP/13/847 și IP/13/882), a treia rundă de dezbateri online interactive în direct la care vor participa cetățeni, întreprinderi, organizații și factori de decizie. De data aceasta, dezbaterile vor avea ca temă băncile.
Detalii

A apărut noul număr al revistei InfoREGIO

30 septembrie 2013

A apărut ediţia din septembrie 2013, a 34-a, a revistei regiunii Transilvania de Nord, "InfoREGIO". Din cuprins:
Detalii

Vizita in Romania a comisarului european Dacian Ciolos

26 septembrie 2013

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi prezent în România, în București și în Delta Dunării, în datele de 26 și 29 septembrie 2013.
Detalii

Să depășim granițele pentru o cooperare sporită: celebrarea cooperării teritoriale europene

19 septembrie 2013

În această săptămână se află în centrul atenției proiectele și programele transfrontaliere, transnaționale și interregionale din cadrul politicii regionale a UE, din perspectiva valorii lor pentru comunități, regiuni și statele membre. Campania, derulată în perioada care precede Ziua cooperării europene celebrată la 21 septembrie, intervine într-un moment critic.


Detalii

A fost lansată competiția care va desemna capitala europeană a inovării - „iCapitala”

03 septembrie 2013

Comisia Europeană a lansat o competiție care vizează desemnarea capitalei europene a inovării sau, altfel spus, a „iCapitalei”. Premiul oferit va recompensa orașul care construiește cel mai bun „ecosistem al inovării”, capabil să conecteze cetățenii, organizațiile publice, mediul academic și întreprinderile. Un comitet independent de experți va alege câștigătorul în primăvara anului 2014, iar orașul desemnat va primi 500.000 EUR, sumă pe care o va utiliza pentru a-și susține pe mai departe acțiunile. Termenul pentru depunerea candidaturilor este 3 decembrie 2013.


Detalii

Ziua mondială pentru asistență umanitară

20 august 2013

În fiecare an, catastrofele naturale și cele provocate de om amenință viețile a milioane de oameni. Pe 19 august serbăm Ziua mondială pentru asistență umanitară, în onoarea celor care aduc ajutor și pentru a atrage atenția asupra nevoilor de asistență din lume.
Detalii

A aparut editia nr. 33 a publicatiei noastre InfoREGIO

24 iulie 2013

A aparut editia nr. 33 a publicatiei noastre InfoREGIO, iulie 2013!
Daca doriti sa o rasfoiti o puteti face aici
Din cuprins:
- Cum se încheie semestrul european 2013
- Energiile regenerabile – mit sau realitate
- Agricultura după 2013
- Planificarea regionala 2014-2020
- Stiri
Lectura placuta!
Echipa Europe Direct Transilvania de Nord

Munca nedeclarată: Comisia Europeană lansează o consultare cu reprezentanții sindicatelor și ai angajatorilor

04 iulie 2013

Comisia Europeană a lansat astăzi o consultare cu reprezentanții sindicatelor și ai organizațiilor patronale privind măsurile care ar putea fi luate în viitor la nivelul UE pentru a preveni și a descuraja munca nedeclarată, printr-o mai bună cooperare între autoritățile însărcinate cu aplicarea legii din statele membre, cum ar fi inspectoratele de muncă, autoritățile fiscale și de asigurări sociale.
Detalii

Proiectul de buget al UE pentru exercițiul financiar 2014

27 iunie 2013

Comisia a adoptat proiectul de buget pentru exercițiul financiar 2014 în valoare de 142,01 miliarde EUR în credite de angajament și de 135,9 miliarde EUR în credite de plată. Proiectul de buget pentru 2014 este cu aproximativ 6 % mai redus decât bugetul anului curent, atât în privința angajamentelor, cât și a plăților.

Detalii

Va deveni orașul tău Capitala europeană verde din 2016?

21 iunie 2013

Comisia a lansat procesul de selecție pentru Capitala europeană verde din 2016. Premiul pentru capitalele verzi ale Europei se acordă orașelor care promovează cel mai intens un stil de viață urban cu impact minim asupra mediului. Scopul acestui premiu anual este să inspire orașele europene să ia măsuri pentru a deveni locuri mai atrăgătoare și mai sănătoase ca destinație pentru cei interesați să le viziteze, să muncească și să trăiască acolo – orașe „în care merită să trăiești”.


Detalii