RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Agenda


Concursul Centrului pentru Politici Europene (EPC): Parlamentul European: De ce ar trebui sa-mi pese?

19 martie 2013

Ai visat vreodata ca aduci o schimbare in proiectul de integrare europeana? Acum e sansa ta.
Detalii

Consultări privind pluralismul și libertatea mijloacelor de informare în masă și independența autorităților de reglementare în domeniul mass‑media audiovizuale - pana pe 14 iunie 2013

25 martie 2013

Comisia Europeană lansează astăzi două consultări publice, care vor fi deschise până la 14 iunie 2013 și care oficializează o dezbatere inițiată ca urmare a unor recomandări formulate în ianuarie 2013 de un grup independent la nivel înalt pentru libertatea și pluralismul mass-media, reunit de Comisie.


Detalii

Reprezentanța Comisiei Europene în România invită elevii la concursul de desene “Europa mea”

19 februarie 2013

Reprezentanța Comisiei Europene în România invită elevii din școlile din România să participe la cea de-a patra ediție a concursului de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul are două grupe de vârstă: 6 – 10 ani (ciclul primar) și 11 – 15 ani (ciclul gimnazial). Competiția este deschisă contribuțiilor individuale, iar perioada de înscriere și trimitere a desenelor este între 15 martie – 15 iunie 2013.

Detalii

Reprezentanta CE lanseaza cea de-a patra ediție a programului „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre”

10 martie 2013

Reprezentanța Comisiei Europene în România anunță organizarea celei de-a patra ediții a programului ”Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre”, în perioada februarie – septembrie 2013.

Detalii

Dezbaterea: „Eficientizarea pietei interne a energiei la nivelul Uniunii Europene"

10 martie 2013

Reprezentanţa Comisiei Europene vă invită să participați la dezbaterea cu titlul „Eficientizarea pieţei interne a energiei la nivelul Uniunii Europene”, organizată în data de 12 martie 2013, la sediul său din Str. Vasile Lascăr, nr. 31, Bucureşti, începând cu ora 10:00.

Detalii

Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene, editia 2013

15 februarie 2013

Antreprenoriatul este cel mai puternic motor de creștere economică și de creare de locuri de muncă. Însă care este inițiativa europeană cea mai creativă și mai de succes în sprijinirea înființării de întreprinderi și în crearea de noi locuri de muncă? Pentru a afla răspunsul la această întrebare, Comisia Europeană a lansat astăzi Premiile pentru promovarea întreprinderilor europene (EEPA) 2013.
Detalii

Premiul european pentru inovare in administratia publica

02 februarie 2013

15 februarie este termenul limita pana la care puteti inscrie in concursul lansat de Directoratul General Research & Innovation din cadrul Comisiei Europene, idei inovatoare pentru administratia publica. Premiile sunt in valoare de 100.000 de euro 
Detalii

„Migranții în Europa”: Comisia lansează un concurs multimedia la nivel european

01 februarie 2013

Care este rolul și locul migranților în Europa? Comisia îi invită pe studenții de la facultățile de artă, grafică și comunicare din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene și din Croația să reflecte asupra contribuției pe care o au migranții în societățile europene.


Detalii

Comisia Europeana cauta consilieri experți pentru Orizont 2020

25 ianuarie 2013

Comisia Europeană a lansat astăzi un apel către experții din toate domeniile solicitându-le să participe la elaborarea agendei programului Orizont 2020, viitorul program al Uniunii Europene de finanțare a cercetării și inovării. Aceasta este prima dată când Comisia lansează un astfel de apel în favoarea programului ei de cercetare.
Detalii

Competitia: "Parlamentul European: de ce ar trebui să îmi pese?"

12 ianuarie 2013

Centrul pentru Politici Europene (European Policy Centre – EPC) a lansat competiția "Parlamentul European: de ce ar trebui să îmi pese?".
Detalii