RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Agenda


Comisia lansează o consultare publică privind combustibilii fosili neconvenționali în Europa

20 decembrie 2012

Comisia Europeană organizează o consultare publică privind dezvoltarea pe viitor în Europa a unor proiecte de exploatare a combustibililor fosili neconvenționali, cum ar fi gazele de șist. Toate persoanele, organizațiile și autoritățile publice interesate sunt invitate să își exprime opiniile asupra posibilelor ocazii și provocări care ar putea decurge din dezvoltarea unor astfel de proiecte și asupra celor mai bune metode de abordare a provocărilor identificate până în prezent. Consultarea este deschisă până la 20 martie 2013.
Detalii

Mediu: Exprimați-vă opinia cu privire la modalitățile de îmbunătățire a politicii UE în domeniul calității aerului

11 decembrie 2012

Comisia Europeană organizează o consultare publică cu privire la cea mai bună modalitate de îmbunătățire a calității aerului în Europa. În următoarele 12 săptămâni, părțile interesate sunt invitate să își exprime opiniile cu privire la modalități de asigurare a implementării integrale a cadrului actual, precum și de îmbunătățire și de completare a acestuia cu acțiuni de sprijin.
Detalii

Comisia lansează consultări cu privire la piața integrată a serviciilor de livrare a coletelor, pentru a impulsiona comerțul electronic în UE

29 noiembrie 2012

Pentru multe întreprinderi de comerț electronic, săptămânile dinaintea Crăciunului reprezintă, în materie de vânzări, una dintre perioadele de vârf de peste an. Multe dintre aceste întreprinderi ratează însă posibile ocazii de a-și vinde produsele, deoarece consumatorii își fac griji cu privire la livrare.
Detalii

Forumul ONG de la Marea Neagră, ediţia a V-a

22 octombrie 2012

Pentru al cincilea an consecutiv, organizaţiile din regiunea Mării Negre se întâlnesc pentru a dezbate cele mai importante teme de interes regional pentru societatea civilă şi pentru a împărtăşi soluţii locale la probleme regionale.


Detalii

Săptămâna pieței unice: a început numărătoarea inversă

06 septembrie 2012

Anul 2012 marchează cea de-a douăzecea aniversare a pieței unice europene, care a fost creată oficial la 1 ianuarie 1993. Această aniversare este o ocazie ideală de a reflecta asupra realizărilor pieței unice începând de la crearea sa și asupra provocărilor rămase pentru a valorifica potențialul acesteia de a genera o nouă creștere.


Detalii

European Seniorforce Day: exploatarea potențialului voluntarilor vârstnici

31 august 2012

Numărul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani este într-o rapidă creștere în Europa, dar și în întreaga lume. Să însemne aceasta că vom trăi în comunități mai puțin energice care nu vor mai putea răspunde noilor provocări sau care nu vor mai putea oferi oportunități atât tinerilor, cât și celor în vârstă? Cu siguranță, nu.


Detalii

Juvenes Translatores, editia 2012

28 august 2012

Concursul "Juvenes Translatores" este organizat de DG Traduceri, Comisia Europeană, cu scopul de a promova învățarea limbilor străine și meseria de traducător în rândul tinerilor liceeni. Anul acesta, va avea loc cea de-a șasea ediție, în data de 27 noiembrie 2012.
Detalii

Premiile Imbatranirii Active - competitiile mai sunt deschise pana pe 1 septembrie

26 august 2012

Premiile europene Îmbătrânirea activă şi solidaritatea între generaţii sunt acordate îndeobşte iniţiativelor deosebite care promovează îmbătrânirea activă şi solidaritatea între generaţii.


Detalii

Dezbaterea privind viitorul Europei: consultare online intre 9 mai - 9 septembrie

17 august 2012

Din cifrele publicate astăzi de Comisie rezultă că, până în prezent, peste 5 500 de cetățeni ai UE au participat la una dintre cele mai ample consultări online din istoria UE privind drepturile cetățenilor și viitorul Europei. La 9 mai, dată la care se sărbătorește Ziua Europei, Comisia Europeană a invitat cetățenii din întreaga Uniune Europeană să contribuie la stabilirea agendei de politică pentru anii următori și la conturarea viitorului Europei (IP/12/461). Până la 9 septembrie, toți europenii își pot exprima părerea cu privire la întrebări precum „În ce direcție ați dori să se îndrepte Uniunea Europeană în viitorul apropiat? Cum arată Uniunea Europeană în care ați dori să trăiți în 2020?”


Detalii

Concurs: Generaţia 1992

14 iunie 2012

„Generaţia 1992 – tu şi piaţa unică” este un concurs pentru tinerii de 20 de ani, organizat de Directoratul General Piaţa Internă din cadrul Comisiei Europene. Pe lângă sensibilizarea tinerilor europeni cu privire la cea de-a 20a aniversare a pieţei unice, concursul îşi propune să încurajeze reflecţia şi discuţiile privind rolul pieţei unice în viaţa de zi cu zi a tinerilor.
Detalii