RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Agenda


Consultare publica in scopul identificarii obstacolelor de care inca se lovesc cetatenii europeni, 9mai-9septembrie 2012

16 mai 2012

Între 9 mai și 9 septembrie 2012, aveţi ocazia să vă exprimaţi opinia cu privire la drepturile dumneavoastră în calitate de cetăţean al UE.
Detalii

Uniunea Europeana la summitul G8 din Camp David (S.U.A.), 18-19 mai 2012: „Actionam impreuna”

17 mai 2012

Summitul G8 din acest an, desfășurat sub deviza „Acționăm împreună”, este prezidat de către președintele SUA, domnul Barack Obama, la Camp David, și are loc chiar înaintea summitului NATO de la Chicago din 20-21 mai, și cu o lună înainte de summitul G20 din Mexic. Uniunea Europeană este membru cu drepturi depline al G8 și este reprezentată de președintele Comisiei, domnul José Manuel Barroso, și de președintele Consiliului European, domnul Herman Van Rompuy.

Detalii

Precizari ale Comisiei Europene

18 mai 2012

Ca urmare a informatiilor publicate de presa in ultimele ore, in legatura cu zona euro si Grecia, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania face cateva precizari.
Detalii

Studenţii economişti, în dialog cu personalităţi din domeniu

27 aprilie 2012

Studenţii economişti au posibilitatea de a discuta cu personalităţi precum Nicolae Idu sau Daniel Dăianu despre guvernanţa economică europeană
Detalii

Mesaj pentru ministrii implicati in procesul de la Bologna: reforma invatamantului superior este esentiala pentru cresterea economica si crearea de locuri de munca

25 aprilie 2012

Comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, Androulla Vassiliou a transmis statelor membre că, pentru a răspunde crizei și șomajului în continuă creștere în rândul tinerilor, trebuie să își modernizeze urgent sistemele de învățământ superior și să elimine obstacolele din calea unui Spațiu european al învățământului superior (SEIS) pe deplin funcțional. Într-un discurs susținut înaintea reuniunii bianuale a miniștrilor învățământului superior de la București (România), în cadrul procesului de la Bologna, comisarul Vassiliou a subliniat că este esențial să se treacă la acțiune pentru a contribui la crearea de locuri de muncă și creștere economică în Europa.

Detalii

Initiativa cetateneasca europeana

02 aprilie 2012

Începând cu data de 1 aprilie 2012, un milion de cetățeni din întreaga Europă își pot uni eforturile cu privire la o chestiune care este importantă pentru ei și pot solicita Comisiei să ia măsuri în acest sens http://europa.eu/newsroom/index_en.htm .
Detalii

Comisia a lansat o consultare online referitoare la strategia de urmat in domeniul speciilor invazive

29 februarie 2012

Comisia a lansat o consultare online referitoare la strategia de urmat în domeniul speciilor invazive. Părțile interesate, inclusiv persoanele fizice, reprezentanții sectorului de profil și ai consumatorilor, grupurile de interese, ONG-urile și autoritățile locale sunt invitate să își exprime opiniile în cadrul consultării până la data de 12 aprilie 2012.
Detalii

Conferinta de lansare a Anului European 2012 in Romania

02 martie 2012

Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, anunta conferinţa naţională de lansare a “Anului European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii – 2012”.

Detalii

Programul Erasmus sarbatoreste un sfert de secol de activitate

30 ianuarie 2012

Erasmus, cel mai de succes program de mobilitate a studenților din lume, își sărbătorește anul acesta cea de-a 25-a aniversare. Aproape trei milioane de studenți au beneficiat de o perioadă de studiu sau de stagiu în străinătate de la crearea acestui program, în 1987.
Detalii

Copiii pot invata despre UE, jucandu-se

23 ianuarie 2012

Comisia Europeană a lansat, recent, un website dedicat special copiilor şi tinerilor: 'Kids' Corner'.  Auzim deseori ştiri despre Europa, în media. Dar nu este întotdeauna uşor să înţelegem de ce şi cum sunt luate anumite decizii în Europa. Faptul că aceste decizii ne influenţează tuturor viaţa de zi cu zi, este, totuşi, clar. A avea cunoştinţe şi a învăţa despre Uniunea Europeană nu se referă numai la adulţi. Este foarte important şi ca tinerii să înveţe despre UE de la o vârstă cât mai fragedă, pentru a putea înţelege ce este Uniunea şi cum funcţionează aceasta.
Detalii