RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Liceenii din Transilvania de Nord invata mai multe despre media, chiar de la jurnalisti

16 iunie 2011

Peste 30 de elevi din clasele IX – XI, provenind de la licee din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, vor afla de la profesionişti din domeniul media, despre rolul presei într-o societate democratică europeană, despre modalităţi de folosire a tehnicilor de comunicare în masă şi a platformelor new media, cu scopul de a transmite cât mai eficient un mesaj, într-un mod profesionist şi în folosul comunităţilor locale.
Detalii

Parc Stiintific si Tehnologic Metropolitan Cluj, pentru viitorul regiunii

10 mai 2011

De Ziua Europei, la standurile publice de informare organizate de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest si Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord in centrul Clujului, 12 institutii si organizatii au semnat Acordul Cadru de Colaborare pentru constituirea Parcului Stiintific si Tehnologic Metropolitan (PSTM) Cluj.
Detalii

Jurnalistii din Transilvania de Nord, specializati pe „Cresterea economica a Europei”

16 martie 2011

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi partenerii Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj şi UBB Radio Online dau startul mâine, 17 martie, celei de-a cincea ediţii a trainingului destinat jurnaliştilor din Transilvania de Nord.
Detalii

Sesiunea de inscriere la trainingul pt jurnalisti "Cresterea economica a Europei" e deschisa!

03 martie 2011

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în parteneriat cu UBB Radio Online şi Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj, anunţă deschiderea sesiunii de înscriere la TRAININGUL: „CREŞTEREA ECONOMICĂ A EUROPEI”, 17-18 martie 2011, Cluj-Napoca


Detalii

Primul eveniment Europe Direct din 2011: trainingul pentru jurnalisti

28 februarie 2011

Evenimentele din 2011 ale Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord găzduit de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest vor debuta în forţă, cu trainingul pe teme „fierbinţi” europene, destinat jurnaliştilor din regiune. Este pentru al treilea an consecutiv când Centrul organizează acest tip de instruire, deosebit de utilă pentru jurnaliştii care vor să ţină pasul cu ştirile de la Bruxelles.
Detalii

Viitorul fondurilor structurale si al Politicii Agricole Comune in UE, dezbatut la Cluj

10 decembrie 2010

Conferinţa „"Viitorul fondurilor structurale şi al Politicii Agricole Comune în UE", a avut loc joi, 9 decembrie 2010 la Cluj-Napoca, in organizarea Reprezentanţei Comisiei Europene în România, prin reţeaua Team Europe, Universitatii Babeş-Bolyai, prin Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest/Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

Apel pentru propuneri privind un proiect pilot in domeniul jurnalismului de investigatii

14 noiembrie 2010

Comisia Europeană a publicat la 11 noiembrie 2010 un apel pentru propuneri privind proiecte de cercetare în domeniul jurnalismului de investigaţii. Acest apel pentru propuneri face parte din Proiectul Pilot lansat în baza unui amendament introdus de către Parlamentul European în Bugetul pe 2010 al Uniunii Europene.


Detalii

Nou succes marca ADR Nord-Vest: includerea in Catalogul european de bune practici in relatia cu media!

14 noiembrie 2010

ADR Nord-Vest inregistreaza un nou succes, de data aceasta nu numai pe plan regional sau national, ci chiar european.
Este vorba despre includerea "trainingului destinat jurnalistilor din Transilvania de Nord", organizat de 2 ori pe an in cadrul proiectului "Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord", intr-un catalog european de bune practici in relatia cu media.
Detalii

Jurnalistii din Transilvania de Nord, specializati pe strategia "Europa 2020"

01 noiembrie 2010

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi partenerii Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj şi UBB Radio Online au organizat intre 21-22 octombrie, trainingul „Europa 2020”, destinat jurnaliştilor din Transilvania de Nord.

Detalii

Antreprenoriat si voluntariat la varsta inocentei

05 octombrie 2010

O serie de activităţi menite să dezvolte competenţele antreprenoriale în rândul copiilor şi tinerilor au fost derulate în parteneriat, în cursul anului 2010, de către Centrele Europe Direct Bistriţa, Maramureş şi Centrul regional Transilvania de Nord.
Cea mai recentă dintre aceste activităţi a fost Târgul „Antreprenor Junior”, organizat în data de 2 octombrie 2010, la Bistriţa. Peste 1.000 de lei au fost strânşi din vânzarea de produse realizate chiar de elevii participanţi, proveniţi din licee din Bistriţa, Cluj şi Maramureş. Acţiunea s-a bucurat de un real succes în rândul participanţilor care au apreciat iniţiativa de promovare a voluntariatului şi antreprenoriatului.

Detalii