RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Educatia si accesul la informatie: solutii pentru combaterea saraciei si a excluziunii

20 septembrie 2010

Anul European 2010, de Luptă împotriva Sărăciei şi a Excluziunii Sociale a fost marcat, vineri, 17 septembrie, la Cluj, în cadrul unei dezbateri publice care a reunit aproximativ 100 de participanţi din două judeţe ale Regiunii Transilvania de Nord: Cluj şi Bistriţa.
Detalii

Publicatia pe CD “Proiecte de dezvoltare in Transilvania de Nord”, editia a 2a, acum disponibila!

25 august 2010

Proiecte de succes finanţate în cadrul diferitelor programe, în Transilvania de Nord dar şi documente „fierbinţi” ale Comisiei Europene pe tematica redresării economice şi nu numai - toate sunt cuprinse într-o nouă publicaţie marca ADR Nord-Vest.
Detalii

Elevii din regiunea noastra invata cum sa devina antreprenori

29 iunie 2010

Un număr de 32 de elevi din Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) au beneficiat recent, în mod gratuit, de o tabără de formare a tinerilor antreprenori.
Detalii

Cele mai bune proiecte din 2009, premiate la Gala Multiplicatorilor

17 mai 2010

Cele mai bune 45 de proiecte din Transilvania de Nord vor fi premiate în cadrul ediţiei a treia a Galei Multiplicatorilor de Informaţie Europeană, vineri 14 mai 2010, orele 16-19, la Casa Matei din Cluj-Napoca. Gala va debuta cu o alocuţiune video transmisă chiar de Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş.
Detalii

Ziua Europei la Cluj-Napoca, organizata de ADR Nord-Vest si Centrul Europe Direct

17 mai 2010

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, cu sprijinul reţelei de informare a Comisiei Europene, EUROPE DIRECT, continuă tradiţia sărbătoririi Zilei Europei la data de 9 mai, alături de întreaga comunitate europeană. Partenerii locali sunt Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj, UBB Radio Online şi Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni.

Detalii

ADR Nord-Vest, organizatia gazda a Centrului regional ED, incheie 2009 ca beneficiar al mai multor proiecte de succes

09 aprilie 2010

Este vorba despre proiecte în cadrul cărora Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest este administrator, coordonator sau partener - asa cum este si cazul proiectului Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

Jurnalistii din Transilvania de Nord, specializati pe tematica: redresarea economica si sociala in UE

24 martie 2010

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi partenerii Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj, Europe Direct Allier şi UBB Radio Online dau startul mâine, 25 martie, primelor doua traininguri din 2010 destinate jurnaliştilor din Transilvania de Nord: „Redresarea economică şi socială în Uniunea Europeană” si „Proiectele REGIO – de la idee la succes”.
Detalii

Gala Multiplicatorilor de Informatie Europeana din Transilvania de Nord, editia a 3a da startul inscrierilor in competitie!

10 martie 2010

Gala Multiplicatorilor de Informaţie Europeană din Transilvania de Nord, este un eveniment unic la nivelul regiunii Transilvania de Nord, iniţiat de societatea civilă şi dedicat muncii de comunicare pe teme europene. Candidaţii îşi pot înscrie proiectul/proiectele pentru unul dintre premiile ediţiei a treia a Galei începând de astăzi, 10 martie şi până pe 25 aprilie 2010. Gala de premiere se va desfăşura vineri, 14 mai 2010 la Cluj-Napoca.
Detalii

Reincep trainingurile pentru jurnalisti!

11 martie 2010

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest anunţă lansarea suitei de evenimente dedicate jurnaliştilor din Transilvania de Nord, în 2010.
Evenimentele îşi propun să contribuie la creşterea calităţii reflectării în mass-media regională şi locală a priorităţilor de comunicare, prin consolidarea capacităţii mass-media de a adapta şi transmite acest tip de informaţii, atât la nivel strategic (armonizarea priorităţilor de comunicare europene cu cele locale/regionale), cât şi la cel al implementării practice (prin agrearea unor instrumente de lucru pentru jurnalişti).

Detalii

Conferinta regionala "Tinerii din Regiunea Nord-Vest – cetateni europeni activi si responsabili, viitori intreprinzatori de succes”

04 octombrie 2009

Conferinţa pentru tinerii din Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) a avut ca obiectiv promovarea cetăţeniei active şi responsabile, prin prezentarea acţiunilor şi proiectelor derulate de acestia pe teme europene, schimburi de bune practici, implicarea în activităţi de voluntariat, stabilirea unei reţele la nivel regional.


Detalii