RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Apel pentru propuneri privind un proiect pilot in domeniul jurnalismului de investigatii

14 noiembrie 2010

Comisia Europeană a publicat la 11 noiembrie 2010 un apel pentru propuneri privind proiecte de cercetare în domeniul jurnalismului de investigaţii. Acest apel pentru propuneri face parte din Proiectul Pilot lansat în baza unui amendament introdus de către Parlamentul European în Bugetul pe 2010 al Uniunii Europene.


Detalii

Nou succes marca ADR Nord-Vest: includerea in Catalogul european de bune practici in relatia cu media!

14 noiembrie 2010

ADR Nord-Vest inregistreaza un nou succes, de data aceasta nu numai pe plan regional sau national, ci chiar european.
Este vorba despre includerea "trainingului destinat jurnalistilor din Transilvania de Nord", organizat de 2 ori pe an in cadrul proiectului "Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord", intr-un catalog european de bune practici in relatia cu media.
Detalii

Jurnalistii din Transilvania de Nord, specializati pe strategia "Europa 2020"

01 noiembrie 2010

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi partenerii Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj şi UBB Radio Online au organizat intre 21-22 octombrie, trainingul „Europa 2020”, destinat jurnaliştilor din Transilvania de Nord.

Detalii

Antreprenoriat si voluntariat la varsta inocentei

05 octombrie 2010

O serie de activităţi menite să dezvolte competenţele antreprenoriale în rândul copiilor şi tinerilor au fost derulate în parteneriat, în cursul anului 2010, de către Centrele Europe Direct Bistriţa, Maramureş şi Centrul regional Transilvania de Nord.
Cea mai recentă dintre aceste activităţi a fost Târgul „Antreprenor Junior”, organizat în data de 2 octombrie 2010, la Bistriţa. Peste 1.000 de lei au fost strânşi din vânzarea de produse realizate chiar de elevii participanţi, proveniţi din licee din Bistriţa, Cluj şi Maramureş. Acţiunea s-a bucurat de un real succes în rândul participanţilor care au apreciat iniţiativa de promovare a voluntariatului şi antreprenoriatului.

Detalii

Educatia si accesul la informatie: solutii pentru combaterea saraciei si a excluziunii

20 septembrie 2010

Anul European 2010, de Luptă împotriva Sărăciei şi a Excluziunii Sociale a fost marcat, vineri, 17 septembrie, la Cluj, în cadrul unei dezbateri publice care a reunit aproximativ 100 de participanţi din două judeţe ale Regiunii Transilvania de Nord: Cluj şi Bistriţa.
Detalii

Publicatia pe CD “Proiecte de dezvoltare in Transilvania de Nord”, editia a 2a, acum disponibila!

25 august 2010

Proiecte de succes finanţate în cadrul diferitelor programe, în Transilvania de Nord dar şi documente „fierbinţi” ale Comisiei Europene pe tematica redresării economice şi nu numai - toate sunt cuprinse într-o nouă publicaţie marca ADR Nord-Vest.
Detalii

Elevii din regiunea noastra invata cum sa devina antreprenori

29 iunie 2010

Un număr de 32 de elevi din Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) au beneficiat recent, în mod gratuit, de o tabără de formare a tinerilor antreprenori.
Detalii

Cele mai bune proiecte din 2009, premiate la Gala Multiplicatorilor

17 mai 2010

Cele mai bune 45 de proiecte din Transilvania de Nord vor fi premiate în cadrul ediţiei a treia a Galei Multiplicatorilor de Informaţie Europeană, vineri 14 mai 2010, orele 16-19, la Casa Matei din Cluj-Napoca. Gala va debuta cu o alocuţiune video transmisă chiar de Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş.
Detalii

Ziua Europei la Cluj-Napoca, organizata de ADR Nord-Vest si Centrul Europe Direct

17 mai 2010

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, cu sprijinul reţelei de informare a Comisiei Europene, EUROPE DIRECT, continuă tradiţia sărbătoririi Zilei Europei la data de 9 mai, alături de întreaga comunitate europeană. Partenerii locali sunt Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj, UBB Radio Online şi Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni.

Detalii

ADR Nord-Vest, organizatia gazda a Centrului regional ED, incheie 2009 ca beneficiar al mai multor proiecte de succes

Este vorba despre proiecte în cadrul cărora Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest este administrator, coordonator sau partener - asa cum este si cazul proiectului Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii