RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Valorile pot tine o Europa diversa unită în fata greutatilor

10 decembrie 2009

Valorile pot ţine o Europă diversă unită în faţa greutăţilor - aceasta a fost concluzia Conferinţei naţionale a reţelelor de comunicare Europe Direct. Conferinţa, organizată la Cluj Napoca de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, a fost deschisă cu dezbaterea “UE 2020 – România 2020”.
Detalii

Proiectele de succes finantate in Transilvania de Nord, prezentate in cadrul Forumului Regional al Oportunitatilor Europene

18 noiembrie 2009

Peste 13 proiecte de succes finanţate din fonduri europene au fost prezentate, azi, în cadrul ediţiei a treia a Forumului Regional al Oportunităţilor Europene. Este vorba despre singurul târg regional dedicat programelor şi proiectelor cofinanţate din fondurile structurale 2007-2013 în Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord). Noutatea ediţiei o reprezintă tocmai trecerea de la promovarea programelor de finanţare în sine la prezentarea proiectelor de succes finanţate deja.
Detalii

Zidul Berlinului cade in centrul Clujului, in 9 noiembrie

04 noiembrie 2009

Peste 140 de imagini foto originale, provenite din arhivele landului Berlin vor fi proiectate, luni, 9 noiembrie 2009 începând cu ora 19, pe faţada Casei Matei din centrul Clujului. Evenimentul special marchează 20 de ani de la Căderea Zidului Berlinului la 9 noiembrie 1989; un moment istoric fundamental pentru evoluţia ulterioară a spaţiului est-european şi implicit a ţării noastre.
Detalii

Start al celui de-al doilea training pentru jurnalistii din Transilvania de Nord

24 septembrie 2009

Lucrările celui de-al doilea training din 2009 destinat jurnaliştilor din regiune, cu tema „A 20a aniversare a căderii Cortinei de Fier şi a 5a aniversare a extinderii UE cu EU-10”s-au deschis, astăzi, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.
Detalii

Cel de-al doilea training pentru jurnalistii din Transilvania de Nord asteapta candidaturile

09 septembrie 2009

Centrul regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord şi partenerii săi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj lansează cel de-al doilea training destinat jurnaliştilor din regiune, cu tema „A 20a aniversare a căderii Cortinei de Fier şi a 5a aniversare a extinderii UE cu EU-10”.
Detalii

Informare de presa: bursele europene JTI

10 iulie 2009

BURSELE EUROPENE JTI
- Having a good idea and taking it further! -

Detalii

Inovarea contribuie la prosperitatea economica a Transilvaniei de Nord

25 martie 2009

Anul European al Creativităţii şi Inovării a fost marcat astăzi, la Cluj, în cadrul unei dezbateri publice care a reunit peste 100 de participanţi din judeţele Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord). Dezbaterea „2009 Anul European al Creativităţii şi Inovării” a avut loc între orele 10-14, la sala Transilvania a complexului expoziţional Expo Transilvania, în contextul mai larg al celei de-a VII-a ediţii a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT 2009 (24-27 martie).
În cadrul târgului, organizatorul – Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord şi ADR Nord-Vest – a pus la dispoziţia publicului un stand cu materiale informative furnizate de Comisia Europeană

Detalii

Ziua Europei la Cluj-Napoca, organizata de Centrul regional ED Transilvania de Nord si ADR Nord-Vest

10 mai 2009

Sute de persoane au vizitat, ieri, standurile de informare amplasate in centrul istoric al Clujului, cu ocazia Zilei Europei 9 Mai. Evenimentul a fost organizat de Centrul Regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj.
Detalii

PUBLICATIE in premiera: Unde si cum putem obtine finantare pentru proiecte de dezvoltare in Transilvania de Nord

04 septembrie 2009

Centrul regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord anunta aparitia publicaţiei regionale „Unde şi cum putem obţine finanţare pentru proiecte de dezvoltare în Transilvania de Nord. Strategia UE pentru Creştere şi locuri de muncă & Fondurile structurale”. Publicatia integreaza, in premiera, informaţii deosebit de utile cu privire la programele de finanţare disponibile in perioada 2007-2013 in Romania şi la structurile regionale care le implementează.
Detalii

Cum votează deputaţii europeni

27 august 2009

Sute de mâini care se ridică. Degete ce apasă butoane. Mâini ridicate cu degetul mare în sus - sau în jos. Astfel votează deputaţii europeni, utilizând un limbaj al semnelor. În articolul de faţă vă prezentăm semnificaţia acestor gesturi. Statisticile arată că, în mandatul precedent (2004-2009), deputaţii europeni au votat de 25.467 de ori. De cele mai multe ori, eurodeputaţii votează prin ridicarea mâinilor, ca în adunarea greacă de sub Pericle.
Detalii