RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

O noua provocare a CE: formarea in domeniul new media

20 august 2009

Modul în care utilizăm mass-media este în schimbare; având în vedere cantitatea enormă de informații, nu mai este suficient să știm să citim, să scriem sau să operăm un computer. Comisia Europeană a lansat astăzi un avertisment, afirmând că europenii, indiferent de vârstă, riscă să fie privați de avantajele oferite de societatea informațională contemporană de înaltă tehnologie, în absența unor eforturi mai susținute de le asigura formarea în domeniul mass‑media, astfel încât să poată accesa, analiza și evalua imagini, sunete și texte și să poată utiliza atât mijloacele de informare tradiționale, cât și pe cele noi pentru a comunica și pentru a crea conținut mediatic. Comisia a afirmat că este necesar ca țările din UE și industria media să sensibilizeze mai mult publicul cu privire la numeroasele mesaje transmise de mass‑media, fie acestea reclame, filme sau conținut online.


Detalii

Reporter European – editia de toamna 2009

13 august 2009

INFORMARE DE PRESA

Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizeaza concursul Reporter European – ediţia de toamnă 2009.


Detalii

O noua dimensiune pentru comunicarea in timp real pe http://europedirect.nord-vest.ro/ , la 1 an de la lansare

30 iulie 2009

Centrul Regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord are o noua fata a site-ului propriu, dinamizata, prietenoasa si utila pentru publicul larg care vrea sa se implice in chestiuni legate de Uniunea Europeana. Noutatile intervin la aproape 1 an de la lansarea oficiala a http://europedirect.nord-vest.ro . Reamintim ca Centrul este un partener cheie al Comisiei Europene, facand parte din reteaua de comunicare europeana cu acelasi nume, singura care se adreseaza publicului larg si este cofinantata de CE.
Detalii

Elevi din 3 judete ale regiunii, beneficiarii unei tabere antreprenoriale finantata de Comisia Europeana

29 iunie 2009

Un număr de 37 de elevi din 3 judeţe ale Regiunii Nord-Vest au fost beneficiarii unei Tabere de formare a tinerilor antreprenori - Vara antreprenorială Bistriţeană, finanţată de Comisia Europeană prin programul Europe Direct şi organizată la Sângeorz-Băi (jud. Bistriţa-Năsăud), în perioada 13 - 15 iunie 2009.
Detalii

Cele mai spectaculoase comunicari europene, premiate la Cluj-Napoca

18 mai 2009

Gala Multiplicatorilor de informaţie europeană din Transilvania de Nord a premiat astăzi, 15 mai 2009, la Cluj-Napoca, cele mai spectaculoase proiecte de comunicare pe teme europene din regiune, pe 10 categorii. La fiecare categorie s-a acordat un mare premiu şi câte două menţiuni speciale de către personalităţile invitate, printre care dl. Leonard ORBAN, comisarul european pentru multilingvism, dl. Laszlo Attila, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, dl. Sorin Ioniţă, directorul Societăţii Academice din România, şi mulţi alţii.

Detalii

Jurnalistii din Transilvania de Nord, instruiti pe tema Alegerile pentru Parlamentul European 2009

30 martie 2009

18 ziaristi din judetele Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord) au fost instruiti, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul trainingului „Alegerile pentru Parlamentul European, 2009”. A fost pentru prima oara cand jurnalisti din regiunea noastra s-au intrunit intr-un cadru de acest fel. Seminarul de instruire a fost organizat de Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si Asociatia Profesionistilor in Presa Cluj (APPC).
Detalii

Eveniment in premiera: Dezbaterea publica regionala "2009 Anul European al Creativitatii si Inovarii"

22 martie 2009

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, Expo Transilvania, Camera de Comert si Industrie Cluj, Universitatea Tehnica organizeaza, in premiera, dezbaterea publica regionala cu tema: „2009 = Anul European al Creativitatii si Inovarii”.
Evenimentul va avea loc miercuri, 25 martie, cu incepere de la ora 10 in Sala „Transilvania”, complexul expozitional Expo Transilvania (str. Aurel Vlaicu f.n.). Obiectivul acestei dezbateri este incurajarea cetateniei europene active si dezvoltarea sferei publice europene, prin implicarea activa a cetatenilor in dezbateri actuale de pe agenda europeana si regionala.
Dezbaterea are loc in cadrul celei de-a VII- a editie a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii - PRO INVENT 2009, 24-27 martie 2009.
Temele care vor fi abordate:
- Strategia regionala de inovare a Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord)
- Inovarea in diverse domenii actuale de pe agenda europeana
- Care sunt decalajele intre Europa si SUA, din punctul de vedere al inovarii
- Viziunea despre inovare in Transilvania de Nord si viziunea Uniunii Europene
- dezbatere-concurs pentru elevi: „Play a VIP – Fii inventator pentru o zi”

Printre personalitatile regiunii care vor vorbi despre inovare se numara: acad. Ionel Haiduc (presedinte Academia Romana); prof.univ. Stelian Brad (Universitatea Tehnica Cluj); Marcel Borodi (BRINEL / ARIES); Simona Baciu (Scoala Internationala Transilvania); Claudiu N. Cosier (ADR Nord-Vest) precum si reprezentanti ai universitatilor din regiunea noastra.
Moderator va fi prof. univ. Ovidiu Pecican, UBB Cluj si realizator de emisiuni TV.
Puteti descarca de mai jos Agenda acestei dezbateri.
Daca doriti sa participati, va rugam sa transmiteti un e-mail de confirmare.
Detalii

Comisia Europeana a lansat primul premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii

19 februarie 2009

Comisia Europeană a lansat, in 17 februarie 2009, primul premiu european pentru jurnalism în domeniul sănătăţii, care se va acorda jurnaliştilor pentru articole publicate în presa scrisă şi pe internet.Acest premiu prestigios constituie o componentă importantă în cadrul recent lansatei campanii „Europa pentru pacienţi”.Premiul reprezintă nu numai o recunoaştere a jurnalismului european de înaltă calitate în domeniul sănătăţii, ci şi un mijloc de promovare a acestuia.De asemenea, contribuie la încurajarea dezbaterilor pe teme din domeniul sănătăţii în UE, printre care, în mod special, iniţiativele din cadrul campaniei „Europa pentru pacienţi”.
Detalii

EUROPE DIRECT la tine acasa, pentru al doilea an consecutiv in Transilvania de Nord

11 februarie 2009

Noi provocari si oportunitati in comunicarea europeana: Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, a obtinut finantare de la Comisia Europeana (CE) pentru activitatile sale. Noutatea este faptul ca actualul contract cadru este valabil pentru 4 ani, deci Centrul va functiona in toata perioada 2009-2012.


Detalii

Finanţările nerambursabile, agricultura şi tineretul, în topul subiectelor europene de interes în regiune

16 ianuarie 2009

Centrul regional EUROPE DIRECT pentru Transilvania de Nord îşi încheie activitatea din 2008.
Peste 530 de persoane au fost beneficiarii direcţi şi alte câteva mii, indirecţi, ai celor două campanii de informare regionale desfăşurate de Centrul regional ED în lunile mai şi
noiembrie. De asemenea, aproape 2.400 de beneficiari au apelat direct sau în cadrul unor evenimente, la reprezentanţii Centrului regional ED. În top 3 al temelor europene de
interes sunt finanţările nerambursabile, agricultura şi tineretul.
Detalii