RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Incepe a doua campanie regionala a Centrului regional EUROPE DIRECT

11 noiembrie 2008

Centrul regional EUROPE DIRECT pentru Transilvania de Nord deruleaza, in luna noiembrie 2008, in toate cele sase judete ale Regiunii Nord-Vest, campania "Esti cetatean european! Citeste ca sa fii informat!".
Detalii

Retelele de comunicare ale Comisiei Europene au dezbatut agenda UE

08 octombrie 2008

Membrii a 3 retele de comunicare europeana – printre care si Centrul regional EUROPE DIRECT pentru Transilvania de Nord -, au dezbatut, in prezenta directorului general pentru comunicare al Comisiei Europene, Claus Sørensen, cateva teme fierbinti de pe agenda europeana.
Detalii

La Bistrita, Sedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest si a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare

14 martie 2008

Azi, 14 martie, la Bistrita, au avut loc sedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Nord-Vest si a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Nord-Vest. CDR Nord-Vest a aprobat un numar de 9 hotarari.
Au fost avizate Acordul Cadru si Acordul Specific anual de subventie a Centrului Regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord, acorduri incheiate intre Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si Comisia Europeana.
Detalii

Concurs inedit: elevii si studentii, provocati sa identifice citate „europene” din inaintasii regiunii

14 aprilie 2008

Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord si Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest provoaca elevii si studentii clujeni la un concurs inedit: identificarea de ganduri (citate) ale autorilor de ieri si de azi - filosofi, politicieni, istorici s.a. din Regiunea Transilvania de Nord -, care oglindesc idei consonante cu cele ale Europei.
Detalii

Informare de presa europedirect@nord-vest.ro

26 februarie 2008

Este functionala adresa email dedicata Centrului regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord: europedirect@nord-vest.ro
Detalii

europedirect.nord-vest.ro, lansat oficial

26 august 2008

Site-ul Centrului regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord este un site gazduit pe cel al organizatiei gazda a Centrului – Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, www.nord-vest.ro – si care vine sa completeze instrumentele de comunicare puse deja la dispozitia publicului larg.
Detalii

Revista InfoREGIO-numar special dedicat Europe Direct

31 iulie 2008

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest va prezinta noul numar al revistei InfoREGIO. De aceasta data, este un numar special destinat Centrului Regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord. In revista veti putea citi eseurile castigatoare ale concursului „Europa direct la tine acasa. Valori romanesti, regionale in context european si valori europene in context romanesc, regional”, organizat in perioada 14 aprilie – 2 mai 2008.
Puteti descarca revista de aici

Parteneriatul intre Centrul regional Europe Direct si mass-media, exemplu de buna practica

01 iunie 2009

Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord a identificat mass-media ca fiind unul din principalele sale grupuri tinta, cu nevoi de informare specifice referitoare la: activitatile retelei EUROPE DIRECT, surse de informare, transparenta fondurilor alocate de UE Romaniei, implicarea organismelor intermediare din Regiunea Nord-Vest in implementarea acestor fonduri europene, informatii generale despre UE, Romania in UE, Costuri si beneficii ale integrarii, Cetatenie europeana s.a.
Detalii

Campania regionala "Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) este in Europa! Informeaza-te!"

31 iulie 2008

Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord deruleaza, in luna mai, campania regionala "Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord) este in Europa! Informeaza-te!"
Detalii

Doua domenii "fierbinti": INOVARE si EDUCATIE, dezbatute de personalitati ale regiunii

31 iulie 2008

Doua domenii "fierbinti" ale realitatii europene au fost dezbatute de 9 mai, ziua Europei, de personalitati ale Regiunii Nord-Vest (Transilvania de Nord). Reprezentanti ai universitatilor, ai invatamantului pre-universitar de stat si particular si ai mediului de afaceri au discutat pe marginea a doua teme: INOVARE si EDUCATIE.
Detalii