RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Fonduri pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale în România

17 iunie 2016

Într-un Comunicat de presă al Cabinetului Comisarului Corina Crețu se precizează ca ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din România, Dragoş Pîslaru, a avut o întrevedere cu d-na Comisar European pentru Politică Regională Corina Crețu pe 14 iunie 2016.
Detalii

Comunicat de presă al CE: Pachetul din primăvara anului 2016 privind semestrul european

20 mai 2016

În 18 mai 2016, Comisia Europeană a publicat un Comunicat de presă referitor la "Pachetul din primăvara anului 2016 privind semestrul european: Comisia emite recomandări specifice fiecărei țări". Recomandările specifice legate de politică economică au fost făcute pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene pentru următoarele 12-18 luni.
Comunicatul integral îl puteți accesa AICI pe site-ul Comisiei Europene.

Concurs cu premii pentru elevii din Transilvania de Nord

11 mai 2016

Comunicat de presă:

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord marchează ziua de 9 Mai prin lansarea unui concurs foto destinat elevilor din clasele V-VIII din cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Vest.
Detalii

Comunicat privind propunerile CE referitoare la transparența fiscală pentru companiile multinaționale

12 aprilie 2016

Intrunită la Strasbourg pe 12 aprilie 2016, Comisia Europeană încearcă să deschidă calea spre o mai mare transparență a impozitului pe profit prin introducerea unor cerințe de raportare publice pentru cele mai mari companii care operează în UE.
Gasiti comunicatul de presa al CE pe acest subiect accesand site-ul http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-1349_ro.htm

Comunicat privind concluziile Rapoartelor de țară publicate de CE

11 martie 2016

Comisia Europeană a publicat în luna februarie o serie de rapoarte de țară pentru fiecare stat membru, reflectând politicile economice și sociale ale statelor membre.
În 8 martie 2016, principalele mesaje ale rapoartelor de țară au fost rezumate într-un comunicat al Comisiei Europene către Parlamentul European, Consiliul European, Banca Europeană pentru Dezvoltare și Eurogrup.
Detalii

Previziunile economice ale iernii 2016

10 martie 2016

Previziunile economice din iarna: înfruntând noi provocări  !
Economia europeană intră acum în al patrulea an de redresare și de creștere continuă într-un ritm moderat, creștere determinată în principal de consum. În același timp, o mare parte din economia mondială se confruntă cu provocări majore, care reprezintă riscuri importante pentru creșterea economică europeană.
Comunicatul a apărut pe site-ul CE.
Detalii

Parlamentul European privind geo-blocarea accesului on-line a consumatorilor la bunuri și servicii

20 ianuarie 2016

Pe data de 19 ianuarie 2016, Parlamentul European a dat o rezoluție privind geo-blocarea accesului on-line a consumatorilor la bunuri și servicii pe bază de adresă IP, adresă poștală sau țara de emitere a cardurilor de credit, precizând ca această abordare nu este justificată și trebuie să se oprească, .
Deputații europeni doresc ca Europa să profite de oportunitățile deschise de noile tehnologii, cum ar fi Big Data, cloud computing, Internet of Things sau printarea 3D, și să aibă o politică de inovare prietenoasă cu platformele online.
Găsiți AICI întregul comunicat de presă al PE.

Pentru al nouălea an consecutiv, ADR Nord-Vest obţine finanţare pentru Centrul Europe Direct Transilvania de Nord

05 ianuarie 2016

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord este un proiect al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, pe care îl implementăm începând cu anul 2008. Centrul este finanţat de către Uniunea Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene, iar bugetul total al proiectului este de 23450 euro. „Pentru anul 2016, evenimentele Centrului vor fi mai concentrate pe publicul activ, reprezentat de către mass-media, autorități publice locale, mediul privat, elevi, şi vom pune mare accent pe publicarea de contribuții în media, dar și pe îmbunătăţirea serviciilor de informare online pe http://europedirect.nord-vest.ro/ şi pe pagina de Facebook a proiectului”, a declarat doamna Sanda Cătană, director general interimar ADR Nord-Vest. Proiectul îşi propune să abordeze prin activităţile Centrului patru teme de comunicare: O piaţă unică digitală conectată, O uniune solidă a energiei şi cu o politică privind schimbările climatice orientată spre viitor, Un spaţiu de justiţie şi drepturi fundamentale bazat pe încredere reciprocă şi Educaţia. Contact: Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord (Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest) program Centru: luni-vineri 09-17 Calea Dorobanţilor nr. 3, Cluj-Napoca tel: +40-264-431550, fax: +40-264-439222 e-mail: comunicare@nord-vest.ro , europedirect@nord-vest.ro http://europedirect.nord-vest.ro/

Conferința de încheiere a proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”

16 decembrie 2015

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
 Investeşte în oameni!

COMUNICAT DE PRESĂ

Conferinţa finală a proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”

150 de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca au fost cuprinşi într-un proiect de inserţie pe piaţa muncii, finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Aceștia au beneficiat de subvenții pentru stagiile de practică în valoare de 700 de lei și au intrat într-un concurs cu premii, prin care s-au acordat 50 de premii în valoare de 700 lei fiecare, pentru studenţii cu cele mai bune rezultate obţinute în stagiile de practică desfăşurate.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, ȋn calitate de beneficiar, împreună cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de partener regional, au organizat in 10 decembrie 2015, conferinţa finala a proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”.
Detalii

A 12-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

05 decembrie 2015

A 12-a întâlnire din cadrul iniţiativei "Let's play Europe !" organizată de Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord in 3.12.2015  a fost un prilej de analiză a activităţilor desfăşurate în anul 2015 şi de discutii premergătoare cu grupul ţintă vizat de proiect pentru 2016.
Detalii