RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Măsuri de abordare a crizei refugiaţilor. Situaţia actuală

28 noiembrie 2015

Agenda europeană privind migrația, adoptată de Comisia Europeană (CE) în mai 2015, a stabilit necesitatea unei abordări cuprinzătoare a gestionării migrației. De atunci, au fost introduse o serie de măsuri - inclusiv adoptarea a două scheme de urgență de relocare a 160.000 de refugiaţi care au nevoie clară de protecție internațională din statele membre cele mai afectate către alte state membre ale UE. Aceste măsuri, la nivelul lunii noiembrie 2015, au fost prezentate într-un comunicat de presă al CE pe care il puteţi accesa AICI.

A 11-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

25 noiembrie 2015

Cea de-a 11-a întâlnire din cadrul iniţiativei "Let's play Europe !" organizată de Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Construcţii, a avut ca temă "Voluntariatul, etapă recomandată în valorificarea  stagiilor de practică şi construirea experienţei profesionale a studenţilor".
Detalii

A 10-a intalnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

22 octombrie 2015

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord a organizat cea de-a 10-a intalnire sub umbrela initiativei "Let's play Europe !", avand ca tema "Obiectivele dezvoltarii durabile" (Sustainable Development Goals).
Detalii

A 9-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

01 octombrie 2015

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord a organizat o nouă întâlnire cu tinerii clujeni angrenaţi în iniţiativa "Let's play Europe !", de data aceasta evenimentul având ca temă "Ce înseamnă să fii un bun cetăţean european".
Invitatul reuniunii a fost d-l lector univ. dr. Adrian Corpădean, de la Facultatea de Studii Europene a UBB.
Întâlnirea a reunit 40 de liceeni de la Colegiul de Pedagogie Cluj-Napoca, însoţiţi de d-na prof. Tereza Deji.
FSPAC UBB Radio Online s-a alăturat evenimentului, în calitate de partener al proiectului Europe Direct.
Găsiţi înregistrarea video a întalnirii în prezentarea detaliată a evenimentului !
Detalii

A 8-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

28 septembrie 2015

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord a organizat o nouă întâlnire cu tinerii clujeni angrenaţi în iniţiativa "Let's play Europe !", de data aceasta alăturându-se evenimentului "Noaptea europeană a cercetătorilor 2015", derulat la Centrul Cultural "Casino" din parcul central al municipiului Cluj-Napoca, 25 septembrie 2015.
Găsiţi mai jos mai jos un album cu căteva instantanee de la eveniment.


Detalii

Lansarea proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”

08 august 2015

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, împreună cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, au organizat în data de 5 august 2015 conferinţa de prezentare a proiectului „Ȋn Feleac se construieṣte practica UTCNeṣte”.
Obiectivul general al proiectului este favorizarea inserţiei pe piaţa muncii a 150 studenţi aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la viaţa activă.
Detalii

A 7-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

21 iulie 2015

A șaptea sesiune "Let's play Europe !", de dezbateri și prezentări pentru elevi, s-a desfășurat în 20 iulie 2015, având ca temă ,,Programe de studii pentru elevi și studenți, finanțate de Comisia Europeană".
Detalii

Rezoluţia PE privind economia circulară

20 iulie 2015

La începutul lunii iulie, deputaţii din Parlamentul European au cerut Comisiei Europene să facă propuneri legislative până la sfârșitul anului 2015 privind ecodesignul şi reducerea deșeurilor, pentru combaterea resurselor limitate cu care se confrunta Uniunea Europeană.
Detalii

A 6-a întâlnire din seria evenimentelor "Let's play Europe !"

29 iunie 2015

În cadrul iniţiativei "Let's Play Europe !", o nouă întâlnire a fost organizată pe teme legate de voluntariat, cu sprijinul PRO VOBIS - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat.
Detalii

Comisia Europeană apreciază progresele înregistrate de România în elaborarea Master Planului de Transport

04 iunie 2015

Comisarul european pentru politici regionale, d-na Corina Crețu, a primit  vizita ministrului transporturilor din România, d-l Ioan Rus, pentru a discuta ultimele aspecte referitoare la Master Planul de Transport.

Sursa: European Commission, Cabinet of Commissioner Corina CRETU
Detalii