RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

În 2013, Centrul Europe Direct pregăteşte publicului multe noutăţi


Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, serviciul de informare pe teme europene oferit de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, îşi începe mandatul 2013-2017 cu mai multe noutăţi.

Detalii

Bilanţ Europe Direct 2009-2012 şi ce ne aşteaptă în perioada 2013-2017

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, serviciu de informare pe teme europene oferit de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, îşi încheie primul mandat de patru ani şi în pregăteşte pe cel de-al doilea, pentru perioada 2013-2017.
Detalii

"Elfii" clujeni bat la porţile Europei, la Centrul Europe Direct Transilvania de Nord

15 noiembrie 2012

Elevii clujeni ai Şcolii „Elf”, care au creat blogul "Europa elfilor" s-au întâlnit, azi, cu Adrian Popa, asistent coordonator al Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord şi expert comunicare în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.
Detalii

Undă verde pentru înscrierile la cel mai important eveniment regional: Zilele REGIO şi Gala Multiplicatorilor de Valori Europene 2012

07 noiembrie 2012

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest organizează cel mai important eveniment regional din acest an: Zilele REGIO şi Gala Multiplicatorilor de Valori Europene din Transilvania de Nord!
Partenerii sunt: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj, UBB Radio Online, Europe Direct Maramureş si Europe Direct Bistriţa.

Detalii

Luni ia startul cel mai important eveniment regional al anului: Zilele REGIO şi Gala Multiplicatorilor de Valori Europene 2012

25 noiembrie 2012


Un număr de 116 proiecte s-au înscris în competiţia din cadrul Galei Multiplicatorilor de Valori Europene din Transilvania de Nord, ediţa a IVa – singurul eveniment regional care recunoaşte public şi recompensează cele mai bune proiecte. Este cel mai mare număr de proiecte care se luptă pentru trofeele Galei, din cele patru ediţii de până acum!

Detalii

Peste 40 de elevi au participat la concursul şi dezbaterea „Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii 2012”

17 octombrie 2012

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord si Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest , in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, a invitat şcolile din judeţ la o întâlnire între generaţii. Dezbaterea "Anul European al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii 2012" s-a desfasurat miercuri, 17 octombrie 2012, la Liceul „Bathory Istvan” din Cluj-Napoca.
Detalii

Campania „Europa, casa noastră” a ajuns şi la Cluj

05 octombrie 2012

Elevii de la şcoala din comuna Baciu şi liceenii de la „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca au aflat mai multe despre Uniunea Europeană şi campania „Europa, casa noastră”, de la echipa Chelgate, contractorul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, şi echipa Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.
Detalii

Continuă înscrierile pentru concursul “Reporter European”, ediţia 2012

27 septembrie 2012

Înscrierile pentru concursul “Reporter European”, ediţia 2012, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene, în colaborare cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România, continuă până la data de 1 noiembrie.
Detalii

Anul Îmbătrânirii Active şi Solidarităţii între Generaţii: European Seniorforce Day: exploatarea potenţialului voluntarilor vârstnici

23 octombrie 2012

Numărul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani este într-o rapidă creştere în Europa, dar şi în întreaga lume. Există atâtea probleme care trebuie abordate în cadrul societăţii noastre iar generaţiile mai în vârstă au talent şi o mare experienţă. Întrebarea-cheie este cum s-ar putea mobiliza această forţă formidabilă în beneficiul cetăţenilor de toate vârstele? Ideea care stă la baza Zilei europene a implicării persoanelor vârstnice este de a găsi răspunsuri la această întrebare.
Detalii