RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

„Tabăra de creaţie” pentru elevii din Transilvania de Nord, la start

29 iunie 2012

Tabăra regională de creaţie ia startul duminică, 1 iulie 2012, în organizarea Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord, cu sprijinul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi a partenerilor Centrul Europe Direct Maramureş şi Centrul Europe Direct Bistriţa. Evenimentul are loc la sediul ADR Nord-Vest din localitatea Rădaia, judeţul Cluj.
Detalii

Maine ia startul evenimentul dedicat zilei Europei

08 mai 2012

Sărbătorirea zilei Europei ia startul mâine, la ora 9, în organizarea Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord cu sprijinul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest si a partenerilor Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni. Evenimentul are loc în centrul oraşului Cluj-Napoca, pe aleea pietonală Matei Corvin.
Detalii

Suita de traininguri dedicate jurnalistilor din Transilvania de Nord

29 martie 2012

Cea de-a VII a ediţie a trainingului destinat jurnaliştilor din Transilvania de Nord „Europa 2020. Creşterea economică şi Agenda cetăţenilor” a luat startul vineri, 30 martie 2012, în organizarea Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord, a Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi cu sprijinul partenerilor Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj şi UBB Radio Online. Trainingul a fost urmat, sâmbătă, de un al doilea seminar, tot pentru jurnalişti, „REGIO MEDIA Transilvania de Nord”.
Detalii

Clubul pentru copii „Ora de Europa” si trainingul pentru jurnalisti, primele evenimente Europe Direct in 2012

28 februarie 2012

Evenimentele organizate de Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord (organizatie gazda Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest), in 2012, debuteaza cu o noutate: prima editie a clubului pentru copii „Ora de Europa”. Acestea vor continua cu trainingul pe teme „fierbinţi” europene, destinat jurnaliştilor din regiune.
Detalii

Proiectele de succes finantate în Transilvania de Nord, prezentate in cadrul Forumului Regional al Oportunitatilor Europene, editia a 4a

12 aprilie 2011

Nu mai puţin de 12 proiecte de succes, cofinanţate din fonduri europene în Regiunea Transilvania de Nord, vor fi prezentate publicului mâine, miercuri, 13 aprilie 2011, în cadrul ediţiei a patra a Forumului Regional al Oportunităţilor Europene.
Detalii

Aproape 50 de participanţi la dezbaterea pe tema anului voluntariatului

11 decembrie 2011

Un numar de aproape 50 de persoane au participat vineri, 9 decembrie, la dezbaterea organizată de centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, în parteneriat cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR), Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC), UBB Radio Online şi Departamentul de Jurnalism al Universităţii "Babeş Bolyai".
Detalii

Liceenii din Transilvania de Nord incheie Anul European al Voluntariatului intr-un Atelier de creatie

02 decembrie 2011

Peste 30 de elevi din clasele IX – XII, provenind de la mai multe licee din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş demonstrează că Anul European al Voluntariatului 2011 i-a învăţat cum să-şi unească forţele pentru a acţiona în interesul celor care sunt defavorizaţi. Elevii se întâlnesc în acest weekend cu mai mulţi tineri asistaţi social din Maramureş, în cadrul unui Atelier de creaţie.
Detalii

Training pentru jurnalistii din Transilvania de Nord: cum va arata Uniunea Europeana in 2014-2020?!

04 noiembrie 2011

Cea de-a şasea ediţie a trainingului destinat jurnaliştilor din Transilvania de Nord, organizat de Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi partenerii acestora, Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj şi UBB Radio Online a luat startul vineri, 4 noiembrie 2011.
Detalii

Publicaţia pe CD “Proiecte de dezvoltare in Transilvania de Nord” a ajuns la editia cu numarul 3!

25 iulie 2011

Ediţia a 3-a a acestei publicaţii marca ADR Nord-Vest şi Centrul regional Europe Direct, aduce o noutate importantă. Dacă până acum cititorii putea găsi aici informaţii referitoare la programe de finanţare, autorităţi de management, organisme intermediare regionale şi proiecte finanţate din bani europeni, prezenta ediţie compilează proiectele deja implementate în perioada 2009-2011.
Detalii

Liceenii din Transilvania de Nord invata despre spiritul antreprenorial organizand un targ cu produse manufacturate chiar de ei

03 octombrie 2011

Aproape 40 de elevi din clasele VI – XI, provenind de la mai multe licee din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş au demonstrat că un antreprenor în ziua de astăzi are foarte multe de câştigat prin creativitate şi dezinvoltură.
Tinerii au amenajat mai multe standuri unde au vândut produse manufacturate chiar de ei, în cadrul evenimentului „Zilele «Antreprenor Junior»”, care s-a desfăşurat în perioada 1-2 octombrie, la Bistriţa.

Detalii