RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comunicate de presa

Cetăţenii pot să-i adreseze preşedintelui Barroso întrebări despre starea Uniunii Europene – preşedintele va răspunde într-un interviu în direct, pe 19 septembrie

13 septembrie 2012

Care este situaţia actuală şi cum va ieşi Uniunea Europeană din criza economică? Acestea sunt doar două dintre întrebările la care a răspuns preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, în cadrul discursului privind starea Uniunii, pe care l-a rostit în faţa membrilor Parlamentului European, la Strasbourg, ieri, 12 septembrie.
Detalii

Şcolile se pot înscrie la concursul Juvenes Translatores, ediţia 2012

05 septembrie 2012

Concursul "Juvenes Translatores", ediţia 2012, organizat de DG Traduceri, Comisia Europeană, a dat drumul la înscrieri.
Detalii

Premiile Imbătrânirii Active - competiţiile mai sunt deschise până pe 1 septembrie

26 august 2012

Premiile Imbătrânirii Active - competiţiile mai sunt deschise până pe 1 septembrie. Presa are o categorie dedicată.

Detalii

Clubul pentru copii „Ora de Europa” a ajuns la ediţia a 2a

03 septembrie 2012

Noutatea anului între evenimentele organizate în 2012 de Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord cu sprijinul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Clubul pentru copii „Ora de Europa” continuă cu ediţia a 2a, care va avea loc mâine, marţi, 4 septembrie 2012.
Detalii

„Tabăra de creaţie” pentru elevii din Transilvania de Nord, la start

29 iunie 2012

Tabăra regională de creaţie ia startul duminică, 1 iulie 2012, în organizarea Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord, cu sprijinul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi a partenerilor Centrul Europe Direct Maramureş şi Centrul Europe Direct Bistriţa. Evenimentul are loc la sediul ADR Nord-Vest din localitatea Rădaia, judeţul Cluj.
Detalii

Maine ia startul evenimentul dedicat zilei Europei

08 mai 2012

Sărbătorirea zilei Europei ia startul mâine, la ora 9, în organizarea Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord cu sprijinul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest si a partenerilor Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni. Evenimentul are loc în centrul oraşului Cluj-Napoca, pe aleea pietonală Matei Corvin.
Detalii

Suita de traininguri dedicate jurnalistilor din Transilvania de Nord

29 martie 2012

Cea de-a VII a ediţie a trainingului destinat jurnaliştilor din Transilvania de Nord „Europa 2020. Creşterea economică şi Agenda cetăţenilor” a luat startul vineri, 30 martie 2012, în organizarea Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord, a Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi cu sprijinul partenerilor Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj şi UBB Radio Online. Trainingul a fost urmat, sâmbătă, de un al doilea seminar, tot pentru jurnalişti, „REGIO MEDIA Transilvania de Nord”.
Detalii

Clubul pentru copii „Ora de Europa” si trainingul pentru jurnalisti, primele evenimente Europe Direct in 2012

28 februarie 2012

Evenimentele organizate de Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord (organizatie gazda Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest), in 2012, debuteaza cu o noutate: prima editie a clubului pentru copii „Ora de Europa”. Acestea vor continua cu trainingul pe teme „fierbinţi” europene, destinat jurnaliştilor din regiune.
Detalii

Proiectele de succes finantate în Transilvania de Nord, prezentate in cadrul Forumului Regional al Oportunitatilor Europene, editia a 4a

12 aprilie 2011

Nu mai puţin de 12 proiecte de succes, cofinanţate din fonduri europene în Regiunea Transilvania de Nord, vor fi prezentate publicului mâine, miercuri, 13 aprilie 2011, în cadrul ediţiei a patra a Forumului Regional al Oportunităţilor Europene.
Detalii

Aproape 50 de participanţi la dezbaterea pe tema anului voluntariatului

11 decembrie 2011

Un numar de aproape 50 de persoane au participat vineri, 9 decembrie, la dezbaterea organizată de centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, în parteneriat cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR), Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC), UBB Radio Online şi Departamentul de Jurnalism al Universităţii "Babeş Bolyai".
Detalii