RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue
La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord vă propune o serie de 10 articole, publicate pe parcursul anului 2017, despre avantajele statutului de membru al UE, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri.

Libera circulație a mărfurilor

03 aprilie 2017

În conformitate cu articolele 26 și 28-37 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE) , libera circulație a mărfurilor este prima dintre cele patru libertăți fundamentale ale pieței interne, fiind garantată prin eliminarea taxelor vamale și a restricțiilor cantitative, precum și prin interzicerea măsurilor care au un efect echivalent.
Detalii

Utilizarea unei monede unice europene

03 martie 2017

Studiul efectuat de Comisia Europeană și publicat în decembrie 2016 de World Economic Forum (https://www.weforum.org) referitor la principalele lucruri pentru care cetățenii europeni se bucură că sunt parte din Uniunea Europeană a indicat printre alte beneficii ale apartenenței la UE utilizarea unei monede unice în cea mai mare parte a Uniunii.
Detalii

Libertatea de stabilire și libera prestare a serviciilor

07 februarie 2017

În strânsă legătură cu libera circulație a persoanelor, cetățenii Uniunii Europene au indicat libertatea de stabilire și libera prestare a serviciilor pe teritoriul unui alt stat membru drept un alt beneficiu important legat de apartenența la UE.
Detalii

Libera circulație a persoanelor

09 ianuarie 2017

În urma unui studiu efectuat de Comisia Europeană și publicat în decembrie 2016 de World Economic Forum (https://www.weforum.org), s-au identificat principalele lucruri pentru care cetățenii europeni se bucură că sunt parte din Uniunea Europeană.
Cum era și firesc, cel mai mare procent dintre cetățenii europeni a indicat ca principal beneficiu al apartenenței la UE libera deplasare în spațiul european.
Detalii