RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

La Parlamentul European au inceput negocierile legate de retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană

19 iunie 2017

După aproape un an de așteptare, Marea Britanie a demarat azi negocierile cu privire la retragerea din Uniunea Europeană, preconizată pentru anul 2019. Acordul de retragere care va fi încheiat va necesita aprobarea Parlamentului European pentru a intra în vigoare.
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și coordonatorul Brexit, Guy Verhofstadt, au subliniat necesitatea de a proteja și informa corect cetățenii UE, ca reacție la începerea negocierilor privind retragerea din Uniunea Europeană a Marii Britanii (Brexit).
Mai multe detalii pe acest subiect găsiți AICI, pe site-ul Parlamentului European.

De azi, roaming la tarife naționale în Uniunea Europeană

15 iunie 2017

Începând de azi, 15 iunie 2017, roamingul în interiorul Uniunii Europene (UE) și țărilor din Spațiul Economic European (SEE) se va derula la tarife naționale.
Autoritatea Națională pentru Administrarea și Reglementarea Comunicațiilor (ANCOM) a anunțat printr-un comunicat de presă că astfel se realizează trecerea completă la 'Roam like at home', sistemul de tarifare european menit să protejeze utilizatorii de grija facturii de roaming în țările UE, dar și în Norvegia, Islanda și Liechtenstein (SEE).

Sursa: https://youtu.be/tfF8BEdiM-M

Proiect pilot al CE pentru tinerii voluntari interesați să susțină proiecte europene de cooperare inter-regională

08 iunie 2017

Comisia Europeană a lansat un proiect pilot, prin care tinerii voluntari se pot implica în proiectele de cooperare finanțate prin programul INTERREG EUROPE (găsiți detalii despre acest program AICI, pe site-ul MDRAPFE).
Inițiativa Interreg Volunteer Youth (IVY) se adresează tinerilor între 18 și 30 de ani, dornici să efectueze activități de voluntariat, să promoveze solidaritatea și cooperarea între regiunile din Europa. IVY se derulează pe perioada unui an, din martie 2017 până în februarie 2018.
Pentru înregistrare și detalii suplimentare, accesați AICI site-ul inițiativei.

Inițiativa WiFi4EU

07 iunie 2017

Săptămâna trecută, prin inițiativa WiFi4EU, instituțiile UE au ajuns la un acord care sprijină instalarea hotspoturilor Wi-Fi gratuite în spații publice, în comunitățile locale din UE.
Detalii

Planul de investiții pentru Europa, prezentat la conferința #investEU in Northern Transylvania

31 mai 2017

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a organizat azi, 31 mai 2017, conferința "#investEU in Northern Transylvania", în cadrul proiectului omonim prin care Centrul Europe Direct Transilvania de Nord promovează Planul de Investiţii pentru Europa (Planul Junker).
Cei peste 200 de participanți au avut ocazia să asculte și să dialogheze cu speakeri reprezentanţi ai Comisiei Europene – DG ECONOMIC & FINANCIAL AFFAIRS, ai Băncii Europene de Investiţii, ai Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti şi reprezentanţi ai instituţiilor bancare partenere BEI.
Toate prezentările de la conferință sunt accesibile AICI, pe site-ul ADR Nord-Vest.

#investEU in Northern Transylvania - conferință de promovare a Planului de Investiții pentru Europa

30 mai 2017

Mâine, 31 mai 2017, Agenția de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest vă așteaptă la conferința "#investEU in Northern Transylvania", organizată în cadrul proiectului omonim, prin care Centrul Europe Direct Transilvania de Nord promovează Planul de Investiţii pentru Europa (Planul Junker).
La eveniment sunt confirmaţi ca speakeri reprezentanţi ai Comisiei Europene – DG ECONOMIC & FINANCIAL AFFAIRS, ai Băncii Europene de Investiţii, ai Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti şi reprezentanţi ai instituţiilor bancare partenere BEI.
Detalii despre eveniment găsiți AICI, pe site-ul ADR Nord-Vest.

Comisarul european Tibor Navracsics, în dialog cu cetățenii clujeni

19 mai 2017

În cadrul vizitei de două zile a Comisarului european Tibor Navracsics în județul Cluj, pe 17 mai a avut loc o întâlnire cu cetățenii din Cluj-Napoca. La întâlnire au participat și fostul negociator șef al României cu UE Vasile Pușcaș, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese, deputatul UDMR Csoma Botond, consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos, reprezentanți ai ADR Nord-Vest și ai unor organizații de tineret
Detalii

A fost desemnat câștigătorul concursului de fotografii "10 ani de Uniune Europeană: Transilvania de Nord before&after"

11 mai 2017

În urma jurizării și a votului pe FB, concursul "10 ani de Uniune Europeană: Transilvania de Nord before&after" dedicat fotografilor profesionişti şi amatori a fost câștigat de Dragoș Georgescu din Carei (jud. Satu Mare).
Puteți admira AICI toate fotografiile înscrise în concurs accesând pagina de FB a Centrului Regional Europe Direct Transilvania de Nord.

9 mai - Ziua Europei !

09 mai 2017

Pe data de 9 mai a fiecărui an se celebrează Ziua Europei, o sărbătoare a păcii și unității în Europa !
Pentru a serba Ziua Europei în municipiul Cluj-Napoca, Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord vă invită azi, 9 mai, la Casino în parcul central, loc unde se va derula evenimentul din acest an.
Detalii

Absorbția fondurilor europene, discutată de vicepremierul Sevil Shhaideh și comisarul european Corina Crețu

09 mai 2017

Cu ocazia vizitei oficiale pe care comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, o face în România, pe 8 mai 2017 a avut loc o întâlnire cu viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene și cu ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb. Intâlnirea s-a focalizat pe situaţia în privinţa absorbţiei fondurilor europene.
Mai multe detalii despre acest eveniment găsiți AICI, pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.