RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Parlamentul a adoptat bugetul UE pe anul 2016

12 decembrie 2015

La sfârşitul lunii noiembrie, Parlamentul European a adoptat bugetul UE pe 2016, stabilind angajamentele la 155 miliarde euro, iar plățile la 143,9 miliarde euro, conform acordului de la 14 noiembrie dintre Parlament și Consiliu.
Parlamentul a asigurat sumele maxime posibile pentru migrație și refugiați, întreprinderi mici și mijlocii, studenți și programul UE de cercetare, Orizont 2020.

Educaţia gratuită ca mijloc de luptă împotriva radicalismului şi xenofobiei

19 noiembrie 2015


Pe 17 noiembrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Studenţilor. Anul acesta, de la Bruxelles, inima Uniunii Europene, tinerii au transmis un mesaj clar lumii întregi: educaţia gratuită reprezintă in mijloc de luptă împotriva radicalismului şi xenofobiei !
Mai multe detalii dspre ziua internaţională a studenţilor găsiţi pe site-ul Uniunii Europene a Studenţilor ESU: http://www.esu-online.org/news/article/6001/Students-worldwide-stand-up-for-free-education-as-a-tool-against-radicalisation-and-xenophobia/

Conferința „Teatrul în educație” Cluj-Napoca 2015

11 noiembrie 2015

În data de 14 noiembrie 2015 va avea loc conferința „Teatrul în educație”, organizată la Cluj-Napoca sub patronajul doamnei Ministru Federal al Educației și Femeii din Austria, Gabriele Heinisch-Hosek. Conferința face parte dintr-o inițiativă educațională națională demarată cu scopul de a atrage atenția asupra importanței educației artistice în dezvoltarea fizică și psihică a tinerilor.
Mai multe detalii gfăsiţi AICI.
Detalii

Noua aplicaţie "Eurostat" de date statistice pentru tineri

04 noiembrie 2015

Biroul de statistică al Comisiei Europene "Eurostat" a lansat o nouă aplicaţie pentru tinerii europeni cu vârste cuprinse între 16 şi 29 de ani, intitulată "Young Europeans" (http://ec.europa.eu/eurostat/cache/infographs/youth/index_en.html).
Detalii

Parlamentul European a lansat înscrierile pentru Evenimentul Tinerilor Europeni EYE 2016

27 octombrie 2015

La începutul lunii octombrie, Parlamentul European a deschis sesiunea de înscriere a tinerilor la Evenimentul Tinerilor Europeni "EYE 2016", care va avea loc în perioada 21-21 mai 2016 la Strasbourg (FR). Termenul limită de înscriere este 31 decembrie 2015.
Detalii

Conferinţa Europeană pentru Comunicare Publică "EuroPCom 2015"

25 octombrie 2015

A 6-a ediţie a Conferinţei Europene pentru Comunicare Publică "EuroPCom"a avut loc la Bruxelles în perioada 21-22 octombrie 2015. Conferinţa s-a organizat în continuarea Adunării Generale Anuale a reţelei centrelor de informare Europe Direct, beneficiind de participarea a peste 900 de specialişti în domeniu.
Detalii despre EuroPCom găsiţi pe site-ul Comitetului Regiunilor AICI.

Detalii

Adunarea Generală Anuală a reţelei "Europe Direct"

25 octombrie 2015

În perioada 19 - 21 octombrie 2015 a avut loc  Adunarea Generală Anuală a reţelei "Europe Direct", care a aniversat în acest an 10 ani de la înfiinţare. Evenimentul a fost organizat de Comisia Europeană (Europe Direct) şi Comitetul Regiunilor, sesiunile plenare şi workshop-urile derulându-se la Centrul European de Management şi la sediul Comitetului Regiunilor din Bruxelles.
Detalii

Suport pentru tineri în accesarea Programului Erasmus+

02 octombrie 2015

"S-a deschis perioada de înscrieri la cursul gratuit online despre accesarea Programului Erasmus+ !

Aflați cum vă puteți implica în cooperarea europeană de tineret! Aflați cum puteți avea un impact pozitiv în organizația sau comunitatea voastră!

Nu se percep taxe. Singurul lucru care se cere este participarea activă în cadrul cursului online care durează aproximativ 3-4 ore pe săptămână, în perioada 2-29 noiembrie 2015."

-> https://www.canvas.net/browse/salto/courses/erasmus-funding-opportunities-2

Participarea EDIC Transilvania de Nord la evenimentul "Noaptea europeană a cercetătorilor 2015"

22 septembrie 2015

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord va participa ca partener la evenimentul "Noaptea europeană a cercetătorilor 2015", eveniment de popularizare a ştiinţei şi învăţării distractive, promovat de Comisia Europeană prin programul "Marie Sklodowska-Curie".
Cu această ocazie, Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord va oferi prin standul propriu informaţii şi materiale documentare legate de Uniunea Europeană şi de implicarea tinerilor în activităţile de cercetare la nivel european. Tinerii clujeni cuprinşi în iniţiativa "Let's play Europe !" sunt aşteptaţi la acest eveniment  vineri, 25 septembrie, începând cu orele 16:00 în Parcul Central din Cluj-Napoca şi respectiv de la orele 21:00 la Observatorul Astronomic (strada Cireşilor nr. 15).
Detalii despre evenimentul Noaptea europeană a cercetătorilor 2015  găsiţi AICI.

Fondurile UE si integrarea migrantilor

01 septembrie 2015

Intr-un comunicat al cabinetului comisarului european Corina Creţu, dat publicităţii în 31 august 2015 de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, se precizează că "Fondurile europene destinate politicii de coeziune pot fi folosite și pentru a asigura integrarea efectivă a migranților și a persoanelor care solicită azil".
Detalii