RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Ziua Europei, sarbatorita la Centrul de Cultura Urbana Casino, Cluj-Napoca

09 mai 2013

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord si Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, alaturi de partenerii Institutul Francez din Cluj-Napoca si Primaria municipiului Cluj-Napoca au sarbatorit Ziua Europei in perioada 9-10 mai, printr-o serie de evenimente sub umbrela " 9 mai, Anul European al Cetăţenilor si Zilele REGIO Transilvania de Nord 2013.


Detalii

Comisia Europeana anunta 12 noi acțiuni de consolidare a drepturilor cetățenilor

08 mai 2013

Comisia Europeană a anunțat astăzi o nouă serie de acțiuni menite să consolideze drepturile cetățenilor UE, prin înlăturarea obstacolelor cu care se confruntă în continuare cetățenii în viața lor de zi cu zi. Raportul din 2013 privind cetățenia UE prezintă 12 modalități concrete de a-i ajuta pe cetățenii europeni să valorifice mai bine drepturile lor la nivelul UE, de la căutarea unui loc de muncă în altă țară a UE la asigurarea unei participări întărite la viața democratică a Uniunii.
Detalii

Regizorul danez Thomas Vinterberg va primi premiul MEDIA la Festivalul de film de la Cannes

13 mai 2013

Apreciatul regizor de film danez Thomas Vinterberg este câștigătorul din 2013 al premiului MEDIA al Uniunii Europene. Premiul se decernează pentru cel mai bun proiect cinematografic nou care are potențialul de a avea succes la public, eligibil pentru finanțare în cadrul programului MEDIA al UE, destinat cinematografiei.
Detalii

Previziunile pentru primăvara lui 2013: economia UE își revine încet din recesiunea prelungită

03 mai 2013

După recesiunea care a marcat anul 2012, economia UE este de așteptat să se stabilizeze în prima jumătate a anului 2013. Se prognozează că creșterea PIB-ului va deveni treptat pozitivă în a doua jumătate a anului, înainte de a căpăta puțin elan în 2014.
Detalii

8 persoane din 10 consideră că proiectele UE sprijină inovarea în sălile de clasă

07 mai 2013

Mai mult de opt din zece persoane implicate într-o inițiativă finanțată de UE menită să încurajeze metodele de predare inovatoare și îmbunătățirea materialelor de studiu pentru copii afirmă că programul a avut un impact pozitiv și de durată asupra lor. Potrivit unui nou studiu, aceeași proporție de persoane a afirmat, de asemenea, că ar fi fost imposibil să se obțină aceleași rezultate fără sprijin european.


Detalii

Comisia Europeană propune îmbunătățirea aplicării drepturilor lucrătorilor la liberă circulație

29 aprilie 2013

Comisia Europeană a propus o serie de măsuri care să asigure o mai bună aplicare a legislației UE în domeniul dreptului persoanelor de a lucra în alt stat membru, pentru a-i ajuta astfel pe cetățeni să își exercite drepturile în practică.
Detalii

Incep manifestarile prilejuite de Ziua Europei si Zilele REGIO Transilvania de Nord 2013

24 aprilie 2013

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest si Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord vă invită să participaţi la o serie de evenimente prilejuite de Ziua Europei, Anul European al Cetăţenilor si Zilele REGIO Transilvania de Nord.
Detalii

Comisia Europeana instituie o Platformă pentru buna guvernanță fiscală

23 aprilie 2013

Ca parte a eforturilor sale concertate de combatere a evaziunii și a fraudei fiscale, Comisia a instituit astăzi noua Platformă pentru buna guvernanță fiscală. Platforma va monitoriza progresele statelor membre în ceea ce privește combaterea planificării fiscale agresive și a paradisurilor fiscale, în conformitate cu recomandările prezentate de Comisie anul trecut (a se vedea IP/12/1325).
Detalii

Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă László ANDOR, în vizită la Bucureşti şi Cluj

22 aprilie 2013

Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune László ANDOR va efectua o vizită oficială în România, la București și Cluj-Napoca, în perioada 22-23 aprilie 2013.
Detalii

Raport strategic privind functionarea fondurilor structurale in UE

18 aprilie 2013

Comisia Europeană a prezentat modul în care funcționează fondurile structurale ale UE în statele membre. „Raportul strategic” privind implementarea programelor din cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2007-2013 reunește informațiile puse la dispoziție de statele membre, care se referă în majoritatea cazurilor la perioada de până la sfârșitul anului 2011. Cu patru ani înainte de încheierea programelor în 2015, investițiile efectuate în cadrul Fondului european de dezvoltare regională, al Fondului de coeziune și al Fondului social european au permis deja realizarea de progrese și îmbunătățirea situației multor cetățeni.


Detalii