RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

UTIL: Detalii cu privire la noul permis european de conducere

20 ianuarie 2013

Începând cu 19 ianuarie 2013, toate noile permisele de conducere eliberate în UE se vor prezenta sub forma unui „card de credit” din plastic, având un format european standard și elemente de securitate mai bune. Noul permis european va înlocui treptat cele peste 100 de modele diferite din hârtie și plastic, utilizate în prezent de mai mult de 300 de milioane de șoferi în întreaga UE.
Detalii

S-a deschis Centrul european de combatere a criminalității informatice

15 ianuarie 2013

Începând cu 11 ianuarie, noul Centru european de combatere a criminalității informatice (EC3) își va începe activitatea pentru a contribui la protejarea cetățenilor și întreprinderilor europene față de criminalitatea informatică.
Detalii

Europa are nevoie de mai multi intreprinzatori

14 ianuarie 2013

Pentru a reveni la creștere economică și la niveluri scăzute ale șomajului, Europa are nevoie de mai mulți întreprinzători. Creând 4 milioane de noi locuri de muncă în fiecare an, întreprinderile nou înființate, și în special cele mici și mijlocii (IMM-urile), sunt principalele furnizoare de locuri de muncă noi din Europa. Ca urmare, dl Antonio Tajani, vicepreședinte al Comisiei Europene, a prezentat astăzi un plan de măsuri pentru sprijinirea întreprinzătorilor și modificarea radicală a culturii antreprenoriale în Europa.
Detalii

Irlanda, la cârma UE

01 ianuarie 2013

Stabilitatea economică, relansarea creşterii şi crearea de locuri de muncă sunt priorităţile Irlandei, ţară care preia de la Cipru preşedinţia UE.


Detalii

proiect pentru crearea unei conexiuni directe între transportul aerian şi cel feroviar, finantat de UE la Cluj-Napoca

08 ianuarie 2013

Uniunea Europeană va aloca 1 milion de euro din fondurile Programului TEN‑T mai multor studii pentru crearea unei platforme de transport intermodal pe aeroportul internațional din Cluj-Napoca, România.

Detalii

Comisia Europeană lansează Anul european al cetățenilor (2013)

01 ianuarie 2013

Cu ocazia trecerii în anul 2013, Comisia Europeană lansează Anul european al cetățenilor, un an care vă este dedicat dumneavoastră și drepturilor dumneavoastră. Acest An european coincide cu un moment de răscruce al procesului de integrare europeană; în 2013 se împlinesc 20 de ani de la introducerea, în 1993, prin Tratatul de la Maastricht, a cetățeniei europene și mai rămâne un an până la desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European.


Detalii

Marsilia și Košice: Capitalele Europene ale Culturii în 2013

01 ianuarie 2013

Marsilia (Franța) și Košice (Slovacia) sunt Capitalele Europene ale Culturii pentru 2013. Programele culturale vor începe în mod oficial la 12 ianuarie în Marsilia și la 19 ianuarie în Košice.


Detalii

Comisia autorizează Spania să prelungească restricțiile temporare impuse lucrătorilor români

21 decembrie 2012

Comisia Europeană a aprobat o cerere transmisă de autoritățile spaniole la 13 decembrie 2012 privind prelungirea restricționării temporare a accesului lucrătorilor români la piața forței de muncă din Spania până la 31 decembrie 2013.
Detalii

Noile norme de mediu privind combustibilii marini, în vigoare din 17 decembrie

17 decembrie 2012

Noile norme de mediu privind combustibilii marini, care intră în vigoare astăzi, vor reduce în mod substanțial poluarea aerului și impactul acesteia asupra sănătății umane. Poluanții atmosferici proveniți din transportul maritim sunt transportați pe distanțe lungi și, prin urmare, contribuie din ce în ce mai mult la apariția problemelor privind calitatea aerului în multe orașe europene.
Detalii

Herman Van Rompuy si José Manuel Durão Barroso, speech cu ocazia decernarii premiului Nobel pentru pace

10 decembrie 2012

Războiul este la fel de vechi ca Europa. Continentul nostru poartă rănile lăsate de lănci și săbii, de tunuri și arme, de tranșee și tancuri. Cu toate acestea, după ce două războaie catastrofale ne-au răvășit continentul și întreaga lume, o pace durabilă s-a așternut peste Europa.
Detalii