RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

A 3-a Conferință Internațională despre utilizarea "Big Data" în statistici oficiale

01 septembrie 2016

Zilele acestea se desfășoară Conferința Internațională pe teme legate de utilizarea tot mai largă a datelor de tip "Big Data" în analizele statistice oficiale.
Între 30 august - 1 septembrie 2016, la Dublin (Irlanda), Națiunile Unite au organizat acest eveniment pentru a treia oară, prima conferință fiind organizată la Beijng (2014) iar a doua la Abu Dhabi (2015), subliniind interesul crescut pentru datele grupate sub denumirea "Big Data", adică cele cu caracteristici de volum, viteză și varietate extrem de mari.

Găsiți detalii referitoare la acest eveniment AICI pe site-ul grupului de lucru "Big Data" al Națiunilor Unte.
Detalii

Scrisoarea comună a președinților Junker și Tusk pentru Summitul G20 din China, 4-5 septembrie 2016

30 august 2016

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și președintele Consiliului European Donald Tusk au adresat o scrisoare comună șefilor de stat și de guvern ai Uniunii Europene care vor participa la  Summitul G20 de la Hangzhou (China), din 4 - 5 septembrie 2016.
În scrisoare se solicită continuarea implicării G20 în combaterea crizei internaționale a refugiaților, menținerea între prioritățile agendei G20 a aspectelor legate de locurile de muncă, creșterea economică și investiții. Scrisoarea subliniază așteptările UE de la acest summit G20 cu privire la politici în domenii cum ar fi transparența fiscală internațională, reforma reglementărilor financiare, comerțul, dezvoltarea durabilă și schimbările climatice.
Conținutul scrisorii poate fi accesat AICI pe site-ul Comisiei Europene.

Membrii G20: Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, Italia, India, Indonezia, Japonia, Mexic, Republica Coreea, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Turcia, Regatul Unit, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Concursul de fotografii "Energia Europei" și-a premiat câștigătorii !

04 august 2016

Elevii câștigători ai concursului foto inițiat de Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord  cu ocazia Zilei Europei (9 mai) au fost premiați cu câte un loc în  tabăra "Energia Europei" ! Concursul s-a încheiat prin premierea celor 10 cîștigători cu câte un loc în tabăra  organizată în perioada 2-6 august 2016, în colaborare cu tabăra Șuncuiuș (jud.Bihor).

Găsiți mai jos câteva instantanee surprinse de participanți.
Mai multe fotografii sunt postate pe pagina de Facebook a Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord: https://www.facebook.com/europedirect.cluj/?fref=ts

De 25 de ani, 112 este numărul european unic de urgenţă

01 august 2016

În urmă cu 25 de ani, numărul de urgență 112 a fost adoptat la nivel european.
112 este valabil pe tot teritoriul Uniunii Europene (UE), poate fi apelat gratuit de pe telefonul fix şi mobil. Se intră astfel în contact cu serviciile de urgenţă - poliţie, ambulanţă, pompieri. Acest lucru a devenit și mai important pe măsură ce un număr tot mai mare de cetățeni europeni călătoresc în alte țări ale UE pentru a munci, a studia sau ca simpli turiști. Din anul 2008, toate statele europene au obligația de a asigura posibilitatea ca orice persoană să poată apela la serviciile de urgență de la telefoane fixe sau mobile, utilizând numărul 112.

Numărul 112 este folosit şi de ţări din afara UE, cum ar fi Elveţia şi Africa de Sud.

Concursul "Energia Europei" la final !

29 iulie 2016

Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord a lansat în luna mai un concurs de fotografii intitulat "Energia Europei”, derulat pe platforma socială Facebook. Concursul s-a încheiat prin premierea celor 10 cîștigători cu câte un loc în tabăra "Energia Europei”,. organizată în luna august 2016 în colaborare cu tabăra Șuncuiuș (jud.Bihor).
Detalii

Stagii în cadrul Comisiei Europene în 2017

21 iulie 2016

Comisia Europeană a deschis sesiunea de înregistrare pentru următoarea rundă de stagii pe care absolvenți de studii superioare le pot face în cadrul instituției. Stagiul se va derula în perioada martie-iulie 2017, înregistrările urmând să se încheie în 31 august 2016.
Detalii

Atelier ED: Fonduri europene de susținere a mediului privat

11 iulie 2016

Centrul Europe Direct Transilvania de Nord, găzduit de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, a organizat în data de 11 iulie 2016 Atelierul ED pentru mediul privat, eveniment care a avut loc la Casino Centru de Cultura Urbană Cluj - Parcul Central.
Detalii

Kids in Tech - Oportunitatea viitorilor programatori

08 iulie 2016

Programul Kids in Tech, susținut de Uniunea Profesorilor de Informatică din România, oferă formare gratuită în domeniul IT elevilor din școlile și liceele din Romania.

Pentru detalii privind modul de participare în acest proiect, accesați AICI site-ul inițiativei
Detalii

Președinția slovacă a Consiliului UE

04 iulie 2016

Președinția Consiliului European va fi asigurată în perioada 1 iulie-31 decembrie 2016 de Slovacia. Prioritățile președinției slovace au la bază trei principii interconectate: obținerea de rezultate concrete, depășirea fragmentării și punerea accentului pe cetățeni.

Puteți accesa AICI site-ul președinției slovace.
Detalii

Sesiune plenară extraordinară a PE privind ieșirea Regatului Unit din UE

24 iunie 2016

Pentru a urmări referendumul din Regatul Unit privitor la ieșirea din UE, Conferința președinților din PE (președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice) a decis să convoace o sesiune plenară extraordinară pentru data de 28 iunie 2016, la ora 10:00. În timpul acestei sesiuni, deputații europeni vor vota o rezoluție care va analiza rezultatele referendumului și căile de urmat. Președintele Comisiei UE, Jean-Claude Juncker și Reprezentanți ai Consiliului vor lua de asemenea parte la aceasta sesiune extraordinară.
Anunțul a fost făcut în timpul sesiunii plenare de către președintele Parlamentului European, Martin Schulz, pe 24 iunie 2016.

Sursa: http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/20160624IPR33823/Extraordinary-plenary-session-Tuesday-28-June