RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Ajutoare de stat: Comisia autorizeaza introducerea unei scheme de garantare temporare in Romania pentru a stimula economia reala

29 iunie 2009

Comisia Europeană a autorizat, în conformitate cu normale privind ajutoarele de stat din Tratatul CE, o schemă de ajutor propusă de România, menită să ofere sprijin societăţilor care se confruntă cu dificultăţi de finanţare ca urmare a înăspririi condiţiilor de creditare în contextul actualei crize economice.Schema permite autorităţilor să acorde ajutoare sub formă de garanţii subvenţionate pentru creditele de investiţii şi creditele pentru capital de lucru încheiate până la 31 decembrie 2010.

Detalii

Mesaj din cadrul ISS - NASA: "Foloseste-ti votul!", ne indeamna un astronaut ESA

01 iunie 2009

Frank De Winne, astronautul de naţionalitate belgiană al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), a transmis un mesaj din spaţiu, îndemnându-i pe europeni să voteze la alegerile europene din 4-7 iunie. Misiunea de 6 luni a astronautului la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), demonstrează "ceea ce europenii pot realiza atunci când toţi cooperează", a declarat acesta, adăugând că "Europa arată unită, de aici, de sus". Primul mesaj electoral de acest gen din partea unui astronaut în spaţiu reprezintă o iniţiativă comună a Parlamentului European, a Agenţiei Spaţiale Europene şi a domnului DeWinne.
Detalii

Parlamentul European pe Twitter

10 mai 2009

In perspectiva alegerilor europene din 4-7 iunie, Parlamentul European a creat un cont Twitter, disponibil in cele 22 de limbi oficiale ale Uniunii, pentru a urmari pregatirile pentru vot in intreaga Europa.
Detalii

Primele rezultate ale alegerilor europene: scrutin preliminar in Suedia, Finlanda si Estonia

02 iunie 2009

Suedia, Finlanda şi Estonia au dat startul alegerilor europene prin procedura scrutinului preliminar. Procedura scrutinului preliminar oferă alegătorilor, care nu pot sau nu doresc să voteze în ziua alegerilor, posibilitatea de a vota înaintea acestei date.
Detalii

Activitatile EuroparlTV pentru seara electorala - 7 iunie 2009

29 mai 2009

În cadrul activităţilor organizate de Serviciul de Presă al Parlamentului European în seara de 7 iunie 2009, când vor fi anunţate primele rezultate ale alegerilor europene, canalul de televiziune prin internet al Parlamentului, EuroparlTV, va transmite o serie de dezbateri şi scurte emisiuni pentru o mai bună informare a publicului cu privire la acest eveniment.
Detalii

Sondaj TNS: Cetatenii europeni par a se mobiliza pentru alegerile europene

22 mai 2009

Cetăţenii europeni par a se mobiliza pentru alegerile europene, conform unui sondaj de opinie TNS, realizat la cererea Parlamentului European. Numărul celor care au declarat că se vor prezenta la urne a crescut faţă de rezultatele sondajelor de opinie precedente, însă există totuşi o anumită incertitudine cu privire la participarea efectivă la vot. Interesul pentru acest tur de scrutin pare a fi mai mare, iar problemele care îi preocupă pe cetăţenii europeni sunt şomajul şi economia.
Detalii

Plasarea managerilor publici in administratia publica

03 mai 2009

Proiectul Tinerilor Profesionişti (Young Professionals Scheme – YPS), iniţiativă demarată de Guvernul României în anul 2003, şi susţinută financiar de Uniunea Europeană prin programul Phare are ca obiect principal crearea unui corp de profesionişti în cadrul funcţiei publice, în vederea accelerării ritmului de modernizare a administraţiei publice din România.
Detalii

Oscarurile multiplicatorilor de informatie europeana

15 mai 2009

Gala Multiplicatorilor de informaţie europeană din Transilvania de Nord a premiat astăzi, 15 mai 2009, la Cluj-Napoca, cele mai spectaculoase proiecte de comunicare pe teme europene din regiune, pe 10 categorii. La fiecare categorie s-a acordat un mare premiu şi câte două menţiuni speciale de către personalităţile invitate, printre care dl. Leonard ORBAN, comisarul european pentru multilingvism, dl. Laszlo Attila, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, dl. Sorin Ioniţă, directorul Societăţii Academice din România, şi mulţi alţii.
Detalii

Ziua Europei la Cluj-Napoca, organizata de Centrul regional ED Transilvania de Nord si ADR Nord-Vest

19 aprilie 2009

Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj-Napoca si a Asociatiei Profesionistilor in Presa Cluj organizeaza Ziua Europei la Cluj-Napoca.

Detalii

Premiul european pentru tinerii jurnalisti

24 aprilie 2009

A mai ramas o luna in care va puteti inscrie in competitia pentru PREMIUL EUROPEAN PENTRU TINERII JURNALISTI !!! Competitia se adreseaza tuturor tinerilor jurnalisti si aspirantiilor din presa scrisa si radio, cu varste intre 17-35 ani. Termen limita: 31 mai 2009! Largeste-ti orizontul! Pentru detalii si pentru a participa, consultati www.EUjournalist-award.eu