RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Regiunile trebuie să „lucreze în reţea pentru a obţine rezultate” în contextul crizei financiare, al schimbărilor climatice şi al problemelor energetice

23 februarie 2009

Comisarul pentru politica regională, Danuta Hübner, a inaugurat, in 16 februarie 2009, conferinţa anuală intitulată „Regiunile pentru schimbarea economică”, lansată de Comisie în 2006. Acest eveniment, care s-a desfăşurat pe durata a două zile, a oferit, pentru mai mult de 800 de reprezentanţi ai regiunilor din Europa, ocazia de a face schimb de idei şi de a-şi prezenta contribuţiile la obiectivele competitivităţii, creşterii economice şi creării de locuri de muncă. Unul dintre punctele culminante ale evenimentului a fost anunţarea câştigătorilor premiilor „RegioStars” 2009, care recompensează cele mai inspiratoare şi mai inovatoare proiecte finanţate în cadrul politicii de coeziune a UE.

Detalii

Creativitate şi inovare în şcolile din Europa prin proiectele online eTwinning

19 februarie 2009

Programul eTwinning reprezintă o iniţiativă a UE menită să încurajeze şcolile să creeze reţele de parteneriat prin internet.Cu aproximativ 50 000 de utilizatori înregistraţi în toată Europa, din ce în ce mai mulţi profesori europeni au dovedit că pot găsi noi modalităţi de a dezvolta procesul de predare-învăţare şi de a inova în acest domeniu.În cadrul conferinţei anuale eTwinning, care se va desfăşura anul acesta la Praga, în perioada 13-15 februarie, Comisia Europeană va acorda premii unui număr de zece proiecte şcolare eTwinning de excepţie.

Detalii

Telefonul european 116000 pentru semnalarea dispariţiilor de copii funcţionează în 5 state membre

02 martie 2009

Cu doi ani în urmă, Comisia Europeană rezerva numărul de telefon 116000 ca linie unică de urgenţă pentru semnalarea cazurilor de copii dispăruţi ( IP/07/188) din întreaga Uniune Europeană şi solicita statelor membre să-l pună în funcţiune.
Detalii

Comisia Europeană premiază spiritul întreprinzător: concurs de materiale video

07 februarie 2009

Crezi că ai putea să devii un întreprinzător de succes? Pentru că 60% dintre europeni nu s-au gândit vreodată să-şi înceapă propria afacere, Comisia Europeană lansează o competiţie video care te-ar putea face vedetă.
Detalii

Comisia propune drepturi noi pentru pasagerii care călătoresc cu autobuzul şi pe cale maritimă

07 decembrie 2008

Comisia a adoptat două propuneri legislative stabilind o serie de drepturi pentru pasagerii care utilizează serviciile de autobuz şi maritime atât pe rutele interne, cât şi internaţionale. Drepturile includ reguli minime de informare a tuturor pasagerilor înainte de şi în timpul călătoriei, asistenţă şi despăgubiri în cazul întreruperii călătoriilor, măsuri în cazul întârzierilor şi asistenţă specială pentru persoanele cu mobilitate redusă. Pentru soluţionarea diferendelor propunerile prevăd organisme naţionale independente, ca şi în cazul sectoarelor aerian şi feroviar.

Detalii

Anul european al creativitatii si inovarii 2009, lansat pentru mass-media

04 ianuarie 2009

Comisia Europeana a lansat, in 5 decembrie 2008, campania de comunicare privind Anul european al creativitatii si inovarii 2009, sub deviza „Imagineaza. Creeaza. Inoveaza”. Obiectivul Anului este promovarea de demersuri creative si inovatoare in diferite sectoare ale activitatii umane si contributia la o mai buna pregatire a Uniunii Europene pentru provocarile viitoare ale unei lumi globalizate.
Detalii

Saptamana europeana a tineretului 2008, 2-9 noiembrie

02 noiembrie 2008

Provocările viitorului pentru tineri vor avea prioritate în cadrul celei de-a patra ediţii a Săptămânii europene a tineretului, care va avea loc în perioada 2-9 noiembrie 2008.În întreaga Europă va fi organizat un număr fără precedent de dezbateri politice şi culturale, precum şi alte activităţi; multe dintre acestea se vor desfăşura la Bruxelles, cu participarea a circa 200 de tineri selecţionaţi în acest scop.

Detalii

Comisia lanseaza parteneriatele Comenius Regio: noi oportunitati de cooperare regionala in invatamantul scolar

03 noiembrie 2008

Comisia Europeană a lansat Comenius Regio, o nouă acţiune în cadrul programului de învăţare de-a lungul vieţii. Cu un buget anual de 16 milioane euro, parteneriatele Comenius Regio vor sprijini cooperarea între autorităţile regionale şi locale, şcoli şi alte organizaţii educaţionale din întreaga Europă.
Detalii

Comisia Europeana lanseaza un nou forum cetatenesc pentru energie

27 octombrie 2008

Comisarul UE pentru protecţia consumatorilor, Meglena Kuneva, şi comisarul pentru energie, Andris Piebalgs, au deschis la Londra prima întâlnire a noului forum cetăţenesc pentru energie, o platformă destinată punerii în aplicare şi asigurării respectării drepturilor consumatorilor pe piaţa energetică de pe întreg teritoriul UE.


Detalii

Este disponibil newsletterul 11 al retelei europene EUROPE DIRECT!

04 noiembrie 2008

Cel mai recent newsletter al retelei europene EUROPE DIRECT, numarul 11, cu tema "Reformand bugetul - Schimband Europa" este acum disponibil in engleza, franceza, germana.
Detalii