RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Culegere de fraze in 22 de limbi europene

27 august 2008

Comisia Europeana face un nou pas in demersul de promovare a multilingvismului, considerat un element fundamental al unitatii Europei in diversitate. Comisia detine o culegere care reuneste aproximativ un milion de fraze, insotite de traducerile lor de foarte buna calitate in 22 dintre cele 23 de limbi oficiale ale UE – inclusiv cele ale noilor state membre.
Detalii

Protocol internet comun

27 august 2008

Cererea de servicii bazate pe internet creste si va continua sa creasca si, daca nu se iau masuri, nu vor mai fi adrese de ajuns pentru a o sustine.
Detalii

Subventii pentru informare si comunicare in 2009

27 august 2008

Programul anual de subventii in domeniul informarii si comunicarii pentru 2009 a fost publicat pe pagina de internet a Parlamentului European. Detalii puteti afla pe pagina de internet a BIPE, in sectiunea "_Cerere de oferte/Subven__tii_ ".

Cel mai recent newsletter al retelei Europe Direct: Rolul UE in lume

28 august 2008

Cel mai recent newsletter Europe Direct, cu tema "Rolul UE in lume", a fost lansat si poate fi consultat in limbile engleza, franceza si germana, la adresa de mai jos.
Detalii

Noutati privind politica regionala de la Comisia Europeana

26 august 2008

Numarul 171, pe luna august, al Inforegio News, buletinul informativ lunar privind politica regionala a UE, a fost publicat si poate fi consultat in 22 de limbi ale Uniunii..
Detalii

Europa pentru tineri

26 august 2008

Tinerii interesati sa afle mai multe despre Uniunea Europeana, sa isi verifice, prin intermediul jocurilor, cunostintele pe teme europene sau sa calatoreasca virtual prin UE au acum, la dispozitie, un nou instrument, website-ul www.european-online-learning.eu.
Detalii

Anul European al Dialogului Intercultural

01 septembrie 2008

Newletterul retelei Europe Direct, dedicat exclusiv Anului European al Dialogului Intercultural, poate fi descarcat de la urmatoarea adresa: http://ec.europa.eu/europedirect/docs/newsletter/newsletter_03_08_en.pdf
Detalii

Vreti sa va petreceti concediul in Europa? Nimic mai simplu!

19 august 2008

Europa e destinatia dumneavoastra pentru aceasta vara? În zilele noastre puteti petrece o saptamâna la soare sau vizita situri turistice mult mai usor decât în trecut.
Detalii

Comisarii, vazuti de aproape

19 august 2008

Pe lânga faptul ca reprezinta o cale directa de acces la comisari, blogurile dezvaluie si latura personala a înaltilor functionari europeni.
Detalii

Comisia Europeana finanteaza crearea si functionarea centrelor de informare pentru publicul larg

31 iulie 2008

Reprezentanta Comisiei Europene în România lanseaza apelul pentru propuneri de proiecte în vederea selectarii organizatiilor care vor gazdui centrele de informare EUROPE DIRECT în perioada 2009 – 2012. Structurile-gazda vor beneficia de o subventie anuala din partea Comisiei Europene pentru buna functionare a centrelor. Bugetul maxim anual alocat României este 600.000 Euro. Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 29 septembrie 2008.
Detalii