RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Stiri

Comitetul European al Regiunilor (CoR) a lansat un program de susținere a evenimentelor locale

24 martie 2016

Comitetul European al Regiunilor (CoR) invită cetățenii să vorbească despre Europa în cadrul unor evenimente publice locale și regionale, susținute de CoR prin anumite servicii, cum ar fi acoperirea costurilor ocazionate de participarea moderatorilor sau rambursarea cheltuielilor de călătorie și cazare pentru membrii CoR.
Detalii

Lansarea concursului "REPORTER și BLOGGER EUROPEAN"

11 martie 2016

Jurnaliștii și bloggerii români sunt invitați să trimită, până pe 31 octombrie 2016, articole și materiale proprii, pe teme europene, publicate în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016, pentru a fi înscrise în concursul REPORTER și BLOGGER EUROPEAN
Detalii

Reprezentața CE în România a dezbătut „Raportul de țară pentru România 2016”

10 martie 2016

Reprezentanța Comisiei Europene în România a organizat pe 9 martie 2016, în parteneriat cu Ministerul Finanțelor Publice, o dezbatere despre raportul de țară privind economia românească, publicat în data de 26 februarie 2016.
Detalii

Statistica EUROSTAT despre accesarea pieței muncii

08 martie 2016

Cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, sărbătorită în fiecare an pe 8 martie, EUROSTAT, biroul de statistică al Uniunii Europene, publică o selecție de date referitoare la piața muncii din perspectiva accesării acesteia de către femei în comparație cu bărbații.
Detalii

Consiliul Europei

22 februarie 2016

In cadrul reuniunii Consiliului European din 18-19 februarie 2016 de la Bruxelles, șefii de stat sau de guvern europeni au propus o noua înțelegere pentru Regatul Unit ca stat membru al Uniunii Europene. S-a discutat deasemenea cu privire la migrație și criza refugiaților.
Detalii

Concursul RegioStars 2016

16 februarie 2016

Comisarul european Corina Cretu a lansat azi, 16 februarie, concursul RegioStars 2016 .
Pentru detalii și înscriere accesați http://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/ Termenul limită de înscriere este 15 aprilie 2016.
(sursa: http://ec.europa.eu/commission/2014-2019/cretu/blog/registration-2016-regiostars-awards-competition-now-open_en).
__
Detalii

Programul „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog” 2016

15 februarie 2016

O nouă ediție a programului „Bursele Europene: Jurnaliști în Dialog” 2016 este lansat de Reprezentanța Comisiei Europene și Freedom House România.
Înscrierile pentru ediția 2016 au ca termen data de 19 februarie 2016 . Toți cei interesați pot afla detalii accesând pagina dedicată programului pe http://freedomhouse.ro
Detalii

A 52-a Conferinta pentru securitate de la Munchen

14 februarie 2016

Peste 600 de lideri din întreaga lume participă la Munchen la cea de-a 52-a ediţie a Conferinţei pentru Securitate.
Conferinţa de securitate de la Munchen este o întâlnire informală, care are loc anual, începând din 1963. Presedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut o alocuțiune în cadrul panelului cu tema „Între reasigurare și reangajare? Viitorul NATO”.
Găsiți AICI  detalii despre eveniment.

Concursul "Promotori pentru democraţie europeană - 2016"

12 februarie 2016

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Asociația Pro Democrația şi GEYC organizează cea de-a doua ediţie a proiectului "Promotori pentru democraţie europeană".
Tinerii cu vîrste cuprinse între 18 şi 30 de ani, membri ai unei organizaţii de tineret, interesați de modul de funcționare al instituțiilor europene și valorile care îi unesc pe cetățenii Uniunii Europene, se pot înscrie până la data de 6 martie 2016 pe site-ul concursului AICI

Violența împotriva femeilor în atenția Comisarului european Corina Crețu la întâlnirea cu deputații PE

04 februarie 2016

Problema hărțuirii sexuale și a violenței împotriva femeilor în spații publice a fost dezbatuta de deputații Parlamentului European cu comisarul Corina Crețu, pe 3 februarie 2016. Deputații au cerut o directivă europeană pentru combaterea violenței împotriva femeilor.
Pentru detalii, accesați site-ul AGERPRESS AICI.