RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Misiune economică germană la Cluj-Napoca

În data de 12 aprilie 2016 a sosit la Cluj-Napoca o delegație de oameni de afaceri din Germania de Est, din landurile Brandenburg (inclusiv orasul Berlin), Saxonia-Anhalt și Turingia , reprezentând 9 firme interesate în dezvoltarea de parteneriate de afaceri cu firme din Transilvania. Misiunea economică germană a fost organizată de Germany Trade and Invest, agenție a Ministerului Economiei din Germania, cu scopul de a facilita dezvoltarea schimburilor comerciale dintre companiile germane și companiile din România.
Evenimentul a avut ca partener local Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, punct de contact Enterprise Europe Network, în contextul proiectului BISNet Transylvania.
Sectoarele de activitate de interes (reprezentate de firmele participante) au fost: prelucrarea lemnului, echipamente pentru sectorul forestier, formare profesională în domeniile alimentație și construcții, servicii de recrutare forță de muncă, servicii de instruire în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice (seniori), construcții (vopsele de dispersie cu efect endotermic), IT-software pentru management logistic în domeniul transporturilor și instalațiilor termice, consultanță în domeniul proiectării de drumuri, construcții civile și instalaţii, energie regenerabila/biomasa.
Un număr de 39 de firme din regiune au fost reprezentate la eveniment. Primaria municipiului Cluj-Napoca, Prefectura si Consiliul Judetean au onorat evenimentul la cel mai înat nivel.