RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

O nouă politică privind migrația

In fiecare lună, EDIC Transilvania de Nord vă prezintă unul din cele 10 domenii politice prioritare ale CE.
Tema lunii mai privind prioritățíle CE este "O nouă politică privind migrația".
Sursa: https://ec.europa.eu/priorities/migration_en
România și celelalte state membre UE vor trebui să își concentreze, în viitor, eforturile din domeniul migrației pe 1) realizarea unui sistem comun de azil și 2) a unei politici la nivel european privind migrația legală, precum și 3) pe combaterea fermă a migrației ilegale și a traficului de persoane și 4) pe securizarea frontierelor externe ale Europei.
La începutul lunii iunie, Comisia Europeană va prezenta un nou plan UE pentru combaterea cauzelor migrației. „Pachetul pentru migrație˝, realizat sub coordonarea prim-vice-președintelui Comisiei, Frans Timmermans, și a șefului politicii externe a UE, Federica Mogherini, urmărește utilizarea fondurilor UE pentru promovarea investițiilor private în țările de origine ale migranților, cu precădere în zona Africii. Se propune de asemenea revizuirea sistemului „cardului albastru˝.