RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

O piață internă mai profundă și mai echitabilă, cu o bază industrială consolidată

http://europa.eu/!cW86Yv În fiecare lună, EDIC Transilvania de Nord vă prezintă unul din cele 10 domenii politice prioritare ale CE.
Tema lunii iunie
privind prioritățíle CE este "O piață internă mai profundă și mai echitabilă, cu o bază industrială consolidată".
Sursa: http://ec.europa.eu/index_en.htm

Puterea pieței unice europene se reflectă în primul rând în exploatarea pe deplin a potențialului acesteia. Piața unică oferă deja un acces mai ușor la multe produse și servicii, prețuri mai mici, oportunități comerciale sporite și standarde mai ridicate de siguranță și de protecție a mediului. Comisia continuă să dezvolte piața unică, pentru a asigura prosperitatea companiilor și a industriei din Uniune în economia mondială.
În discursul privind "Starea Uniunii 2015: Momentul onestității, unității și solidarității" , Jean-Claude Junker sublinia faptul că "Piața noastră internă este cel mai mare atu al Europei, într-o perioadă de globalizare tot mai accentuată".
În octombrie 2015, CE a lansat strategia privind piața unică, pentru a contribui la crearea de noi oportunități pentru consumatori și întreprinderi. Comisia a lansat un plan de acțiune compus din 33 de măsuri, pentru a ajuta întreprinderile mici să pătrundă mai ușor pe piețele de capital și să găsească finanțarea de care au nevoie (găsiți mai jos documentul atașat)

Referințe bibliografice:
Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene