RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Președinția slovacă a Consiliului UE

Preșidinția Consiliului European va fi asigurată în perioada 1 iulie-31 decembrie 2016 de Slovacia. Prioritățile președinției slovace au la bază trei principii interconectate: obținerea de rezultate concrete, depășirea fragmentării și punerea accentului pe cetățeni.
În următoarele 6 luni, Președinția se va axa pe patru domenii-cheie: o Europă puternică economic, o piață unică modernă, politici sustenabile în materie de migrație și azil și o Europă implicată pe plan mondial.
Consiliul European definește orientarea și prioritățile politice generale ale UE. Nu este una din instituțiile cu rol legislativ ale UE, prin urmare nu negociază și nu adoptă legislația UE. În schimb, stabilește agenda politică a UE, în mod tradițional prin intermediul „concluziilor” adoptate în cadrul reuniunilor Consiliului European, care identifică subiectele de interes și măsurile care urmează să fie luate.
Membrii Consiliului European sunt șefii de stat sau de guvern ai celor 28 de state membre ale UE, președintele Consiliului European și președintele Comisiei Europene.

Puteți accesa AICI site-ul președinției slovace.