RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

O uniune economică și monetară mai aprofundată și mai echitabilă

In fiecare lună, EDIC Transilvania de Nord vă prezintă unul din cele 10 domenii politice prioritare ale CE.
Tema lunii august privind prioritățíle CE este "O uniune economică și monetară mai aprofundată și mai echitabilă".
Sursa: http://ec.europa.eu/index_en.htm

Această prioritate a CE vine să completeze prevederile pentru Uniunea Economică și Monetară  (uniune care presupune coordonarea politicilor economice şi fiscale ale UE, o politică monetară comună şi o monedă comună) pe baza așa-numitului Raport al celor cinci președinți. Acest Raport stabilește intervenții suplimentare, legate de realizarea unei veritabile Uniuni pe patru domenii majore: economic, financiar, fiscal și politic.

Ca urmare, CE a lansat o consultare la nivelul întregii Uniuni Europene. Mai mult de 60 de evenimente au fost programate în toate statele membre în 2016, pentru a discuta despre ce înseamnă aprofundarea uniunii economice și monetare. CE a recomandat înființarea de organisme naționale care să monitorizeze performanțele și politicile în domeniul competitivității.

În acest context, Reprezentanţa Comisiei Europene în România a organizat la începutul anului evenimentul "Consiliul National de Competitivitate (CoNaCo) in contextul recomandării europene privind înființarea de autorități naționale pentru competitivitate", care a abordat aspecte legate de reducerea decalajelor economice între statele membre ale Uniunii Europene, precum și implementarea reformelor structurale la nivel național.