RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

O piața unică digitală

In fiecare lună, EDIC Transilvania de Nord vă prezintă unul din cele 10 domenii politice prioritare ale CE. Tema lunii septembrie privind prioritățíle CE este "O piața unică digitală"

 
Sursa: http://ec.europa.eu/index_en.htm

Având în vedere transformările pe care societatea le înregistrează în urma utilizării pe scară largă a tehnologiilor digitale și a Internetului, importanța acordată de CE tematicii pieței unice digitale este pe deplin justificată. Necesitatea eliminării barierelor de comunicare în mediul on-line este susținută de pierderile potențiale pentru utilizatori (atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii, organizații publice, etc.). Intenția CE este de a se reglementa unitar cele 28 de piețe digitale ale statelor membre ale UE, creând astfel o piață digitală unică. "Prin crearea unei piețe unice digitale conectate, în cursul mandatului viitoarei Comisii putem genera în Europa o creștere suplimentară în valoare de până la 250 de miliarde EUR, creând astfel sute de mii de noi locuri de muncă, în special pentru persoanele mai tinere aflate în căutarea unui loc de muncă, și o societate bazată pe cunoaștere dinamică", preciza Jean-Claude Juncker în iulie 2014, în documentul "Un nou început pentru Europa: Agenda mea pentru locuri de muncă, creștere, echitate și schimbări democratice".

Această prioritate a CE contribuie la asigurarea liberei circulații a mărfurilor, persoanelor, serviciilor și capitalurilor. Se susține astfel accesul nerestricționat și echitabil la bunuri și servicii on-line.

Strategia abordată de CE pentru structurarea unei piețe unice digitale este un document publicat în 2015, pe care il puteți găsi atașat mai jos.
Informații detaliate sunt oferite pe site-ul CE (https://ec.europa.eu/digital-single-market/digital-single-market).