RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Un acord de liber schimb cu SUA care să fie rezonabil și echilibrat

In fiecare lună, EDIC Transilvania de Nord vă prezintă unul din cele 10 domenii politice prioritare ale CE.
Tema lunii octombrie privind prioritățíle CE este "Un acord de liber schimb cu SUA care să fie rezonabil și echilibrat".

Sursa: http://ec.europa.eu/index_en.htm

Conform definiției date de DG Trade (Directoratul General pentru Comerț al Comisiei Europene), "Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP) este un acord comercial și de investiții pe care Uniunea Europeană (UE) îl negociază în prezent cu Statele Unite, principala piață de export a UE". 
TTIP
va crea noi oportunități comerciale și de investiții pentru companii, mari și mici, și noi locuri de muncă. Pentru consumatori, acest parteneriat va reduce prețurile și va extinde oportunitățile, păstrând în același timp standardele înalte ale UE pentru protecția consumatorilor, drepturile sociale și normele de mediu.
Acest parteneriat va stimula, de asemenea, influența Europei în lume - prin modelarea comerțului mondial, protejarea valorilor europene și atragerea mai multor investiții.
UE este reprezentată la masa negocierilor de Comisia Europeană.
Pe 7 octombrie 2016, la New York, a avut loc a 15-a întâlnire bilaterală de negociere a tratatului comun de liber schimb UE-SUA.

Pentru mai multe detalii, accesați AICI pagina dedicată de pe site-ul Comisiei Europene.