RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Strategia Spațială pentru Europa

Noua politică spațială a Comisiei Europene pune accentul pe îmbunătățirea vieții de zi cu zi a oamenilor și creșterea competitivității Europei.
Prin comunicatul de presă din 26 octombrie 2016, Comisia a lansat Strategia Spațială pentru Europa, un document prin care se promoveaza servicii noi și leadership-ul european în spațiu.
Europa are astăzi al doilea cel mai mare buget public pentru domeniul spațial din lume, dezvoltând programe și facilități care cuprind diferite țări europene. Între 2014-2020, Uniunea Europeană va investi peste 12 miliarde de euro în activitățile spațiale. Aceasta deține sisteme spațiale de clasă mondială, precum cel de observare a Pamîntului (Copernicus) , cele pentru navigație prin satelit și geo-poziționare (EGNOS3 și Galileo). Având 18 sateliți pe orbită și peste 30 planificați în următorii 10-15 ani, UE este cel mai mare client instituțional pentru servicii de lansare din Europa.
În după-amiaza zilei de 26 octombrie Agenția Spațială Europeană și UE au semnat o declarație comună referitoare la o viziune comună pentru o politică spațială europeană.
Găsiți mai jos Strategia Spațială pentru Europa și AICI mai multe detalii ale comunicatului de presă pe acest subiect.