RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Politica de coeziune sprijină integrarea migranților în Bruxelles

Ca urmare a unei cereri formulate de autoritățile belgiene, Comisia Europeană a convenit pe 15 noiembrie 2016 să modifice  programul politicii de coeziune 2014-2020 pentru Bruxelles, redirecționd o parte din finanțare către un proiect de incluziune socială.
1 milion € din Fondul European de Dezvoltare Regională va suplimenta acum eforturile regiunii Bruxelles pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale în zonele urbane, prin susținerea activităților celor două centre de îngrijire operate de ONG-ul "Médecins du Monde", în Molenbeek și în Anderlecht. Centrele vor ajuta comunitățile marginalizate, inclusiv migranții, prin furnizarea de servicii medicale și sociale.
Comisarul pentru politică regională, Corina Crețu a declarat: "orașele UE se află în prima linie a răspunsului la provocarea migrației și integrarea noilor veniți în zonele urbane va deveni tot mai importantă. Combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, precum și promovarea șanselor egale pentru toți este o prioritate pentru politica de coeziune a UE. Rămânem pregătiți să fim flexibili în modificarea programelor și să menținem un dialog direct cu primarii. "
Comunicatul de presă îl puteți accesa AICI pe site-ul Comisiei Europene.