RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Concurs european "Smart Energy Consumers" pentru elevi

S-a lansat a 4-a ediție a concursului interșcolar "Smart Energy Consumers" (Consumatori inteligenți ai energiei), care se adresează şcolilor gimnaziale (cu elevi între 12 şi 18 ani) din întreaga Uniune Europeană.
Înscrierile se derulează până pe 17 martie 2017.
În contextul preocupărilor Uniunii Europene pentru energie, adolescenții ar trebui să învețe că prin comportamentul lor zilnic influențează consumul energetic, iar la un nivel mai extins, consumul cu efect minim asupra mediului și combaterea schimbărilor climatice.
Prin acest concurs se urmărește ca elevii dintr-o clasă să colaboreze cu cei dintr-o altă şcoală europeană, ca o echipă ! Cu ajutorul instrumentelor de pe site-ul Consumer Classroom (http://www.consumerclassroom.eu), se poate colabora cu o şcoală parteneră din Europa pentru a crea şi împărtăşi o experienţă de învățare interculturală.
Comunitatea online a profesorilor din Consumer Classroom poate crea un parteneriat cu o altă clasă dintr-o țară UE și pot forma o echipă puternică și entuziastă !
Premiul I va consta dintr-o excursie de două zile la Bruxelles, în care echipa proiectului va vizita capitala europeană şi, mai ales, principalele instituţii ale Uniunii Europene. Proiectul câștigător va fi prezentat pe site-ul Consumer Classroom.

Pentru detalii, accesați AICI site-ul competiției.