RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Orașul german Essen a devenit Capitala verde europeană pentru anul 2017

Printr-un comunicat de presă dat publicității de Comisia Europeană, pe 21 ianuarie 2017, noua Capitală verde europeană a fost stabilită ca fiind orașul german Essen,
Impresionanta transformare a orașului dintr-unul emblematic pentru industria cărbunelui și a oțelului în cel mai verde oraș din Renania de Nord-Westfalia este dovada schimbării structurale de succes din Essen. Acesta preia ștafeta de la Ljubljana, capitala Sloveniei, care a deținut această titulatură în anul 2016.
Premiul Capitală verde europeană , oferit pentru prima dată în 2010 orașului suedez Stockholm, recompensează eforturile și angajamentul față de îmbunătățirea mediului urban, creșterea gradului de conștientizare a nevoii de schimbare a mediului la nivel urban.
Essen va acționa în calitate de model pentru dezvoltarea urbană durabilă, oferind informații și promovând exemple de bune practici încercate și testate în acest oraș german.

Găsiți întregul comunicat AICI pe site-ul Comisiei Europene.