RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Inițiativa WiFi4EU


Săptămâna trecută, prin inițiativa WiFi4EU , instituțiile UE au ajuns la un acord care sprijină instalarea hotspoturilor Wi-Fi gratuite în spații publice, în comunitățile locale din UE.
În practică, autoritățile publice locale, municipalitățile sau grupurile de municipalități care doresc să ofere Wi-Fi în zone în care nu există încă o ofertă publică sau privată similară, vor putea solicita finanțare printr-un proces simplu și non-birocratic. O subvenție alocată de Comisia Europeană sub formă de vouchere va fi utilizată pentru achiziționarea și instalarea echipamentului de ultimă oră, în timp ce autoritatea publică locală va acoperi costurile de funcționare ale conexiunii în sine.

 
Sursa: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/wifi4eu-wi-fi-gratuit-pentru-europeni

Acordul politic  garantează o sumă totală de 120 de milioane de euro , care va fi alocată pentru a finanța echipamentele pentru serviciile Wi-Fi gratuite în aproximativ 6.000 - 8.000 de municipalități din toate statele membre.