RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comisarul european Corina Crețu a dezbatut viitorul politicii de coeziune la reuniunea COSAC

Luni, 21 ianuarie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a participat la reuniunea membrilor Conferinței comisiilor parlamentare de afaceri europene din parlamentele naționale din UE (COSAC), organizată la București în cadrul Președinției române a Consiliului UE. La reuniune au fost prezenți reprezentanți din toate statele membre ale UE, precum și membri ai Parlamentului European.

Înaltul oficial european a susținut un discurs despre viitorul politicii de dezvoltare regională în deschiderea sesiunii cu tema "Creșterea coeziunii și asigurarea convergenței prin intermediul instrumentelor Cadrului Financiar Multianual".

"Beneficiile politicii de coeziune nu sunt abstracte sau de natură birocratică - ele vin să răspundă unor nevoi concrete ale cetățenilor, având un impact direct, tangibil asupra vieții de zi cu zi. Ea creează locuri de muncă, susține dezvoltarea competențelor și creșterea oportunităților de angajare, oferă prilej favorabil dezvoltării economice și sociale, asigură accesul la servicii de educație și sănătate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale și la sprijinirea comunităților marginalizate, susține dezvoltarea rețelelor feroviare și rutiere și nu numai. Politica de coeziune este, de fapt, garanția creșterii calității vieții pentru cetățenii europeni", a dorit să sublinieze comisarul european Corina Crețu înaintea participării la eveniment.

Dezbaterea la care a participat comisarul european Corina Crețu a avut loc în intervalul orar 11.30 – 13.00, în sala A.I. Cuza de la Palatul Parlamentului.

Mai multe informații despre fondurile structurale și de investiții europene în România sunt disponibile aici și pe Platforma de date deschise

Sursa: Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti