RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

O noua dimensiune pentru comunicarea in timp real pe http://europedirect.nord-vest.ro/ , la 1 an de la lansare

Centrul Regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord are o noua fata a site-ului propriu, dinamizata, prietenoasa si utila pentru publicul larg care vrea sa se implice in chestiuni legate de Uniunea Europeana. Noutatile intervin la aproape 1 an de la lansarea oficiala a http://europedirect.nord-vest.ro . Reamintim ca Centrul este un partener cheie al Comisiei Europene, facand parte din reteaua de comunicare europeana cu acelasi nume, singura care se adreseaza publicului larg si este cofinantata de CE.

Dinamizarea site-ului presupune o conectare mai stransa la portalul ec.europa.eu prin postarea, in timp real, a campaniilor punctuale ale Comisiei Europene, concursuri pentru publicuri tinta, informatii la zi despre afacerile europene in general. Noua fata a site-ului este completata de sigla modificata a retelei EUROPE DIRECT (unica la nivelul tuturor celor 500 de Centre din UE), de publicarea unei cartoline de promovare a acestuia si un roll-up. Mai mult, Centrul pregateste editarea unei publicatii regionale in premiera, „Strategia UE pentru Crestere si Locuri de Munca & Fondurile Structurale. Unde si Cum puteti obtine finantare pentru proiecte de dezvoltare in Transilvania de Nord” care va fi disponibila pe CD, cel mai probabil in luna august 2009.
Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord isi perfectioneza astfel instrumentele de comunicare şi, mai ales, de interacţiune cu publicul larg, interesat de tematica europeană. Acestea mai cuprind emailul europedirect@nord-vest.ro, telefonul local 0264-599544, telefonul unic la nivel european, gratuit 00800 6 7 8 9 10 11, revista oficiala a organizatiei gazda ADR Nord-Vest, “InfoREGIO”si newsletter-ul lunar “InfoREGIO UPDATE”, intalniri face to face cu publicul tinta.

http://europedirect.nord-vest.ro, gazduit pe portalul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest functioneaza de la 1 august 2008 si ofera vizitatorilor sai posibilitatea de a adresa intrebari sau de a-si spune parerea despre legislatia, politicile, programele si oportunitatile de finantare ale Uniunii Europene, intr-un mod foarte rapid si usor, folosind formularele de intrebari si respectiv de pareri dar si forumul de discutii. Accesand sectiunea “Scrieti-ne! Formular intrebari despre UE”, puteti transmite orice intrebari punctuale despre Europa. Toate raspunsurile la intrebari sunt publicate pe site, in sectiunea “Intrebari si raspunsuri despre UE”, astfel ca puteti afla ceea ce va intereseaza chiar inainte de a posta o intrebare. Pentru a transmite opinia Dvs. Comisiei Europene, aveti la dispozitie formularul “Spune-ti parerea”, in timp ce pentru a va implica activ in dezbateri va puteti inregistra pe “Forumul Debate Europe”.

Pana in prezent, Centrul a primit numeroase intrebari din partea publicului din regiune si nu numai, solicitari care surprind specificul local in ceea ce priveste sfera de interes pentru problematica europeana. Interesul solicitantilor de informatii se concentreaza in general pe oportunitati de finantare, de promovare prin intermediul centrelor de documentatie europeana, de strategii si statistici pentru fundamentarea unor lucrari de cercetare, legislatie in domeniul protectiei consumatorului si protectiei mediului etc.

Reamintim ca Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord ofera gratuit, urmatoarele servicii:
 Servicii de informare de baza pentru publicul general asupra afacerilor europene;
 Serviciul de raspuns la intrebari pe orice tema privind Uniunea Europeana, institutiile si politicile sale, drepturile cetatenilor europeni;
 Centrul de Contact Europe Direct, la telefonul gratuit 00 800 6 7 8 9 10 11 sau la telefonul local 00 40 264 599544;
 Diseminarea de informatii, publicatii si documentatie europeana la zi;
 Redirectionarea solicitantilor de informatii catre sursele de informare cele mai competente;
 Datele de contact ale organizatiilor/institutiilor europene la care ati putea apela;
 Evenimente pentru publicul general: dezbateri, seminarii, targuri;
 Evenimente pentru grupuri tinta specifice: elevi, studenti, aplicanti pentru proiecte finantate de UE;
 Evenimente si activitati de lucru in retea pentru multiplicatori si partile interesate din sectorul institutional;
 Evenimente si activitati de cooperare cu mass-media locala si regionala.


Contact:
Lia Valendorfean, coordonator
Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord
(Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest)
Str. Sextil Puşcariu nr.2, Cluj-Napoca,Cluj, România
Tel: 00-40-64-599 544, fax: 00-40-64-439222, mobil 0755-777011
e-mail: europedirect@nord-vest.ro
http://europedirect.nord-vest.ro/, europedirect.europa.eu