RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Cel de-al doilea training pentru jurnalistii din Transilvania de Nord asteapta candidaturile

Cel de-al doilea training pentru jurnaliştii din Transilvania de Nord
aşteaptă candidaturile!

Centrul regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord şi partenerii săi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj lansează cel de-al doilea training destinat jurnaliştilor din regiune, cu tema „A 20a aniversare a căderii Cortinei de Fier şi a 5a aniversare a extinderii UE cu EU-10”.
Trainingul va avea loc în 24-25 septembrie, la Cluj-Napoca, şi are ca obiectiv instruirea a 20 de jurnalişti din cele 6 judeţe ale regiunii Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj) în legătură cu una dintre priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene pentru 2009: Aniversarea a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului.
Tematica trainingului cuprinde evoluţia între 1989-2009 a securităţii în UE, a priorităţilor de comunicare, a descentralizării în Europa, a politicii monetare; viziunea pentru 2029 în ceea ce priveşte domeniile de interes enumerate; beneficiile procesului de extindere pentru vechile State Membre EU-15; avantajele concrete ale aderării pentru cetăţenii EU-12; susţinere pentru continuarea extinderii ş.a. Au fost invitaţi să participe, în calitate de lectori, personalităţi din diplomaţie, mass-media, politică, specialişti în domeniul istoriei comunismului, cu o vastă experienţă în problematica europeană.
Jurnaliştii interesaţi să participe se pot înscrie până marţi, 15 septembrie, trimiţând prin e-mail, la europedirect@nord-vest.ro, un formular de înscriere completat şi trei articole/ştiri radio, tv, agenţie care să demonstreze interesul acestora faţă de tematica europeană. Formularul şi detaliile organizatorice ale trainingului pot fi descărcate de pe site-ul Centrului, la adresa http://europedirect.nord-vest.ro/detaliu.aspx?t=evenimente&eID=156 .
Amintim faptul că în perioada 26-27 martie 2009 a avut loc primul training pentru jurnalişti organizat de Centrul regional EUROPE DIRECT Transilvania de Nord şi partenerii săi, pe tema „Alegerile pentru Parlamentul European, 2009”. Acesta s-a bucurat de participarea a 18 jurnalişti din regiune şi i-a avut ca lectori pe Sorin Ioniţă, Director de Cercetare Societatea Academică din România, membru Team Europe; Mircea Maniu, profesor universitar UBB Cluj, membru Team Europe; Rareş Niculescu, europarlamentar; Roxana Morea, consilier de presă, Reprezentanţa Comisiei Europene în România; Federico Grandesso, jurnalist, Reprezentanţa Regiunii Veneto la Bruxelles; Claudiu N. Coşier, director general ADR Nord-Vest şi membru Team Europe.

Contact:
Lia Valendorfean, coordonator
Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord
(Agentia de Dezvoltare Regională Nord-Vest)
Str. Sextil Puşcariu nr.2, Cluj-Napoca,Cluj, Romania
Tel: 00-40-64-599 544, fax: 00-40-64-439222, mobil 0755-777011
e-mail: europedirect@nord-vest.ro
http://europedirect.nord-vest.ro/, europedirect.europa.eu