RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

A treia editie a Forumului Regional al Oportunitatilor Europene

Singurul targ regional dedicat structurilor care implementeaza programele cu cofinantare europeana in Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord), a ajuns la cea de-a treia editie !

„Forumul Regional al Oportunitatilor Europene, 2009” debuteaza in 18 noiembrie, la Expo Transilvania. Tema editiei din acest an este „Schimb de bune practici in ceea ce priveste proiectele de succes finantate in Transilvania de Nord”. Targul are loc pe perioada a trei zile, intre 18-20 noiembrie 2009, in cadrul BUSINESS SUPORT – TIMM 2009.

Deschiderea oficiala si lucrarile Forumului vor avea loc miercuri, 18 noiembrie incepand cu ora 13,30 in sala Workshop din interiorul Expo Transilvania. Structurile regionale si beneficiarii finantarilor europene vor sustine mai multe prezentari privind propriile proiecte de succes. ADR Nord-Vest va prezenta „Retelele europene de informare si consiliere – modele de buna practica”, “Noutati la Fabrica de idei a Regiunii Transilvania de Nord - Institutul Regional de Cercetare, Educatie si Transfer Tehnologic (IRCETT)” si „Programul Operational Regional – Povestea din spatele povestii”.

In zilele de joi si vineri, 19 si 20 noiembrie la standurile structurilor regionale (asa numitele Organisme Intermediare) va avea loc „Bursa de contacte”; o platforma de informare cu distribuire de materiale informative despre programe si proiecte si schimb de contacte pentru elaborarea si implementarea proiectelor de dezvoltare in Transilvania de Nord. Bursa de contacte va avea 3 sectiuni: o sectiune dedicata Organismelor Intermediare pentru programele operationale 2007-2013; o sectiune dedicata beneficiarilor si potentialilor solicitanti de fonduri europene si o sectiune dedicata IMM si microintreprinderilor.


Evenimentul este organizat de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest si Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, in parteneriat cu Expo Transilvania S.A. si Camera de Comert si Industrie Cluj si cu sprijinul a sapte structuri regionale.

Targul se desfasoara in cadrul mai larg al Conventiei de colaborare la nivel operativ incheiata intre Organismele Intermediare si Prefecturile din regiunea noastra. Cele opt structuri regionale sunt: Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest, Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatie Cluj-Napoca, Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Mediu Cluj-Napoca, Organismul Intermediar Regional a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Regiunea Nord-Vest (subordonata Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale), Unitatea Regionala pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Nord-Vest (Educatie), Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, Directia Generala Organism Intermediar POS CEE Axa 2 – CDI si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic – OI POS DRU, Biroul Regional Nord-Vest.

Contact:
Lia Valendorfean, expert PR
Biroul de Comunicare Publica si Cooperare Internationala
Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest
tel 00-40-264-431550, fax 00-40-264-439222
e-mail: secretariat@nord-vest.ro , comunicare@nord-vest.ro