RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Inscrieti-va acum la TRAININGURILE pentru JURNALISTI !

Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest anunta lansarea suitei de evenimente dedicate jurnalistilor din Transilvania de Nord, in 2010.

Evenimentele isi propun sa contribuie la cresterea calitatii reflectarii in mass-media regionala si locala a prioritatilor de comunicare, prin consolidarea capacitatii mass-media de a adapta si transmite acest tip de informatii, atat la nivel strategic (armonizarea prioritatilor de comunicare europene cu cele locale/regionale), cat si la cel al implementarii practice (prin agrearea unor instrumente de lucru pentru jurnalisti).
ADR Nord-Vest si Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, cu sprijinul partenerilor Asociatia Profesionistilor in Presa Cluj, UBB Radio Online si Centrul Europe Direct Allier (Franta) organizeaza in perioada 25-26 martie 2010, primele doua seminarii de pregatire destinate jurnalistilor din Bistrita, Bihor, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj.

Tematica:

Trainingurile sunt axate pe doua tematici, dupa cum urmeaza:

1. Proiectele REGIO – de la idee la succes;
2. Redresarea economica si sociala in Uniunea Europeana.

Trainingul "Proiectele REGIO – de la idee la succes" are ca scop familiarizarea mass-mediei din Transilvania de Nord cu notiuni referitoare la implementarea Programului Operational Regional 2007-2013, precum si prezentarea unor proiecte finantate prin REGIO. De asemenea, cu aceasta ocazie va fi lansat un nou produs, destinat exclusiv mass-mediei: REGIO - Ghid practic de „scos” subiecte de presa.

Trainingul "Redresarea economica si sociala in Uniunea Europeana" isi propune sa contribuie la consolidarea capacitatii mass-media de a adapta si transmite prioritatile de comunicare anuale, atat la nivel strategic (armonizarea prioritatilor de comunicare europene cu cele locale/regionale), cat si la nivelul implementarii practice (prin realizarea unui instrument de lucru pentru jurnalisti: "Planul local/regional de prioritati de comunicare agreate pentru 2010").

Traineri:

Printre traineri se numara Daniel DAIANU, analist financiar, fost europarlamentar; Robert REKKERS, director general Banca Transilvania; Vasile PUSCAS, fost negociator sef al Romaniei cu UE; Andreea Paul VASS, consilier personal al primului ministru; Théodora YONKOVA, journalist regiunea Allier (Franta); Claudiu N. COSIER, director general ADR Nord-Vest.

Participantii eligibili:

Jurnalistii din presa scrisa, radio, televiziune, agentii de stiri, on-line, freelanceri din Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord – Bistrita, Bihor, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj), membri sau nu ai asociatiilor profesionale de media.

Conditii de participare:

Transmiterea unui CV si a unui Portofoliu de 3 articole/stiri radio, tv/de agentie, publicate/difuzate in perioada 2007-2010, care sa demonstreze preocuparea candidatului fata de tematica europeana. Candidaturile se transmit electronic, la adresa email: comunicare@nord-vest.ro. Admiterea candidatilor se va face in limita a 20 de locuri si tinand cont de principiul acoperirii regionale.

Toate costurile legate de transportul in Cluj-Napoca, cazarea si masa participantilor vor fi acoperite de organizatori. Transportul din judete in Cluj-Napoca va fi acoperit de fiecare participant!

Durata:

Seminariile vor dura o zi, respectiv o zi si jumatate.
La final, participantii vor fi incurajati sa inainteze propuneri privind operationalizarea unei Retele regionale de jurnalisti. Cele mai viabile propuneri vor fi supuse dezbaterii breslei. Participantii vor primi o diploma care va certifica absolvirea.

Deadline inscriere:
Termenul limita pentru inscriere este 15 martie 2010. Detaliile logistice vor fi transmise in timp util candidatilor declarati admisi.

Contact: Lia Valendorfean, Andreea Atanasiu
Biroul de Comunicare Publica si Cooperare Internationala
Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest
Str. Sextil Puscariu nr.2, Cluj-Napoca, Cluj, Romania
Tel: 00-40-64-599 544, fax: 00-40-64-439222
e-mail: comunicare@nord-vest.ro, www.nord-vest.ro