RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Gala Multiplicatorilor de Informatie Europeana din Transilvania de Nord, editia a 3a da startul inscrierilor in competitie!

Gala Multiplicatorilor de Informaţie Europeană din Transilvania de Nord, este un eveniment unic la nivelul regiunii Transilvania de Nord, iniţiat de societatea civilă şi dedicat muncii de comunicare pe teme europene. Candidaţii îşi pot înscrie proiectul/proiectele pentru unul dintre premiile ediţiei a treia a Galei începând de astăzi, 10 martie şi până pe 25 aprilie 2010.

Gala de premiere se va desfăşura vineri, 14 mai 2010 la Cluj-Napoca.

În competiţie se pot înscrie autorităţi publice locale, asociaţii sau fundaţii, firme, universităţi, şcoli, biblioteci, organisme intermediare, reţele de informare, grupuri de iniţiativă, bănci, sindicate, mass-media, persoane fizice, alţi vectori de informare activi din Regiunea Nord-Vest (judeţele Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj) ai căror proiecte au fost finalizate în cursul anului 2009, indiferent de perioada de iniţiere. Proiectele înscrise în competiţia pentru premiile Galei trebuie să conţină o componentă relevantă de comunicare pe teme europene şi să aibă rezultate cuantificabile şi demonstrabile.


Premiile vor fi acordate pe 11 secţiuni:
1) Cel mai eficient parteneriat în domeniul comunicării europene;
2) Cel mai inovativ produs de comunicare europeană;
3) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din societatea civilă;
4) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din administraţia publică;
5) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană voluntar;
6) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din mass-media;
7) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din mediul cultural;
8) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din mediul academic;
9) Cel mai activ multiplicator de informaţie europeană din mediul de afaceri;
10) Cel mai activ VIP din Transilvania de Nord în domeniul comunicării europene;
11) Multiplicatorul anului 2009.

Gala Multiplicatorilor de Informaţie Europeană din Transilvania de Nord recunoaşte public şi recompensează meritele excepţionale ale multiplicatorilor de informaţie europeană din această regiune a României. Poveşti nemaipomenite, eforturi, sacrificii şi uneori luptă surdă ale unor oameni obişnuiţi, angajaţi ai instituţiilor publice, ONG-urilor, mediului educaţional, mass-mediei şi alţii, nu ar fi putut fi cunoscute şi recunoscute ca exemple de bună practică, dacă nu ar fi fost aduse în atenţia opiniei publice prin intermediul acestui eveniment. Gala este la a treia ediţie în 2010 şi a fost onorată de prezenţa multor personalităţi ale României, iar în 2009 chiar de comisarul european pentru multilingvism de la acea vreme, dl. Leonard Orban.

Organizatorii sunt Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord, în parteneriat cu Centrul Europe Direct Bistriţa, Centrul Europe Direct Maramureş, Asociaţia Profesioniştilor în Presă Cluj (APPC), UBB Radio Online.

Contact:
Lia Valendorfean, coordonator
Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord (Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest) tel: +40-264-599544, fax: +40-264-439222 e-mail: europedirect@nord-vest.ro