RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Uniunea Inovării: UE este depășită de principalii săi concurenți

Uniunea Inovării: Noul tablou de bord arată că, în ciuda progreselor realizate în numeroase state membre, UE este depășită de principalii săi concurenți.

UE nu reușește să elimine decalajul în materie de inovare care o separă de principalii săi concurenți pe plan internațional: Statele Unite și Japonia. Deși se manifestă tendințe promițătoare în majoritatea statelor membre, în ciuda crizei economice, progresele nu sunt suficient de rapide. Cu toate că UE își menține, în continuare, un avantaj clar comparativ cu economiile emergente ale Indiei și Rusiei, Brazilia realizează progrese continue, iar China vine puternic din urmă. În interiorul UE, Suedia are cele mai bune rezultate, urmată de Danemarca, Finlanda și Germania. Marea Britanie, Belgia, Austria, Irlanda, Luxemburg, Franța, Cipru, Slovenia și Estonia, în această ordine, formează următorul grup. Acestea sunt câteva dintre principalele concluzii ale tabloului de bord pentru 2010 al Uniunii Inovării (TBUI), publicat de Comisia Europeană. Aceasta este prima sa ediție în cadrul inițiativei „O Uniune a inovării”.