RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Centrul regional EUROPE DIRECT, lansat chiar de reprezentantii Comisiei Europene

Reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si ai Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest au lansat, oficial, astazi, 21 aprilie 2008, Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord. La eveniment a participat chiar responsabilul pentru Romania din cadrul Directoratului General Dezvoltare Regionala (DG REGIO), Comisia Europeana, Dl. Anasstasios BOUGAS, insotit de D-na Aura RADUCU, functionar in cadrul aceluiasi directorat.

Din partea MDLPL au fost prezenti D-na Anna Horvath, secretar de stat in cadrul MDLPL, D-na Valentina RADOI, director, Directia Gestionare Programe, Autoritatea de Management a Programului Operational Regional (AM POR); D-na Gabriela Frentz, director Directia Strategie si Coordonare Program, AM POR si D-na Roxana Nesa, consilier, Directia Gestionare Program (AM POR). De asemenea, a participat D-na Fekete Emoke, secretar de stat la cancelaria primului ministru.

Gazda, din partea ADR Nord-Vest, a fost Dl. Claudiu N. COSIER, director general. Invitatii au vizitat sediul Centrului regional Europe Direct, din incinta ADR Nord-Vest, au semnat in Registrul Solicitarilor de Informatii si au adresat chiar si intrebari gazdelor.

Astfel, Dl. BOUGAS a dorit sa stie care este opinia noastra vizavi de perioada de timp necesara Romaniei pentru a reduce decalajele de dezvoltare fata de mai vechile state membre ale Uniunii Europene. De asemenea, Dl. BOUGAS a intrebat care este numarul aproximativ al solicitarilor de informatii sosite pe adresa email dedicata europedirect@nord-vest.ro sau la sediul Centrului (cca 10 solicitari zilnic). Pentru a marca in mod simbolic infiintarea primului centru de informare din reteaua europeana Europe Direct pentru regiunea noastra, toti invitatii au dat o mana de ajutor la plantarea a doi tei in parcul I.L. Caragiale din Cluj-Napoca. Teii au fost oferiti de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania in cadrul actiunii „Pomul” si simbolizeaza initiativa comuna, a Comisiei Europene si a ADR Nord-Vest de a oferi „ o usa unde sa poata bate orice solicitant de informatie europeana”. Reamintim ca, incepand din februarie 2008, cetatenii Regiunii Nord-Vest au posibilitatea de a adresa orice intrebari privind Uniunea Europeana, Centrului regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord, finantat de Comisia Europeana si parte a Retelei europene Europe Direct. Centrul regional ofera publicului larg urmatoarele servicii: furnizarea de informatii, asistenta si raspunsuri la intrebari privind legislatia, politicile, programele si oportunitatile de finantare ale Uniunii Europene - la sediu si on-line; oportunitatea de a comunica institutiilor UE reactiile lor sub forma unor intrebari, opinii; posibilitatea de a adresa intrebari despre Uniunea Europeana la numarul de telefon gratuit 00800 6 7 8 9 10 11 si de a utiliza in scopul informarii pe teme europene telefonul, calculatorul cu Internet, imprimanta si TV cu conexiune la Europa prin Satelit, din Centru; diseminarea de informatii, publicatii si documentatie, la sediul propriu si prin intermediul universitatilor, scolilor si institutiilor.