RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Dezbaterea privind viitorul Politicii Agricole Comune: termenul limita extins pana la 11 iunie

Datorită numărului mare de contribuţii primite in fiecare zi şi a numeroaselor cereri de prelungire, termenul limită pentru participarea la dezbaterea publică privind viitorul Politicii Agricole Comune a fost extins până la 11 iunie.
Dezbaterea a fost lansată de comisarul pentru agricultură şi dezvoltare rurală Dacian Cioloş în data de 12 aprilie. Până acum au fost primite peste 3700 de răspunsuri. Dezbaterea este centrată în jurul a patru întrebări fundamentale despre viitorul Politicii Agricole Comune:

De ce avem nevoie de o politică agricolă comună?
Ce aşteaptă cetăţenii de la agricultură?
De ce este necesară o nouă reformă a PAC?
Ce instrumente sunt necesare pentru politica agricolă comună de mâine?

După încheierea dezbaterii experţi independenti vor pregăti o analiză a contribuţiilor primite. Analiza urmează a fi prezentată în cadrul conferinţei de la Bruxelles din 19-20 iulie, care îşi propune o privire de ansamblu asupra viitorului politicii agricole comune. Un alt element din acest proces este discutarea celor patru întrebări fundamentale în cadrul grupului consultativ extins. Acest grup, reunind 140 de reprezentanţi ai organizaţiilor fermierilor, sectorului industrial si de afaceri aferent, precum şi ai asociaţiilor rurale şi de consumatori, a avut o intalnire în data de 3 iunie, iar discutiile avute vor alimenta dezbaterile din cadrul conferinţei din 19-20 iulie.

Pagina de internet a dezbaterii
http://ec.europa.eu/agriculture/cap-post-2013/debate/index_ro.htm