RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Europe Direct pentru Transilvania de Nord aduce Uniunea Europeana direct in casa ta!

Incepand din februarie 2008, cetatenii Regiunii Nord-Vest au posibilitatea de a-si adresa intrebarile privind Uniunea Europeana Centrului regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord. Este vorba despre un centru de informare specializat, finantat de Comisia Europeana si parte a Retelei de Centre EUROPE DIRECT , existente in toate statele membre UE.

Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord este gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest la sediul sau din strada Sextil Puscariu nr.2, Cluj-Napoca, iar programul este intre 9-17. Scopul Centrului regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord este diseminarea de informatii despre politicile si programele Uniunii Europene, In regiunea noastra. Sub responsabilitatea structurii gazda, Centrul ofera publicului larg urmatoarele servicii:

  • furnizarea de informatii, consultanta, asistenta si raspunsuri la Intrebari privind legislatia, politicile, programele si oportunitatile de finantare ale Uniunii;
  • oportunitatea de a comunica institutiilor UE reactiile lor sub forma unor intrebari, opinii si sugestii;
  • posibilitatea de a pune intrebari despre Uniunea Europeana la numarul de telefon gratuit 00800 6 7 8 9 10 11.

De asemenea, existenta Centrului permite Comisiei Europene sa-si imbunatateasca transmiterea de informatii exacte si adaptate necesitatilor locale.

Spre deosebire de alte centre de informare administrate de Comisia Europeana, care vizeaza un anumit grup tinta (oameni de afaceri, cercuri stiintifice, etc.), Reteaua EUROPE DIRECT se adreseaza, fara discriminare, tuturor cetatenilor care cauta informatii privind oricare dintre domeniile de activitate ale institutiilor Uniunii Europene.

Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord face parte din reteaua romaneasca care cuprinde 27 de centre de informare In Intreaga tara, ale caror structuri gazda au fost selectate In urma unui apel pentru propuneri de proiecte desfasurat In 2007.

Mai multe informatii privind Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord si celelalte Centrele EUROPE DIRECT din Romania vor fi curand disponibile pe site-ul nostru www.nord-vest.ro si la http://ec.europa.eu/romania/information/europe_direct/index_ro.htm. Pana atunci puteti naviga pe http://ec.europa.eu/europedirect/index_ro.htm Contactati-ne!