RO | EN | HU

europedirect.Institutii si politici Europene, politici ue, politici comune ale uniunii europene, politicile comune ale uniunii europene, politici comune ale ue, politici sociale europene, politici sociale in ue

Comisarul Dacian Ciolos viziteaza Romania in perioada 13-15 octombrie 2010

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, domnul Dacian Cioloş, va participa la o serie de evenimente - la Bucureşti şi Sibiu – în perioada 13-15 octombrie 2010.

Miercuri, 13 octombrie, comisarul Cioloş va închide lucrările conferinţei "Contribuţia fondurilor europene la integrarea populaţiei roma". De asemenea, oficialul european va avea discuţii pe tema viitorului Politicii Agricole Comune cu membrii comisiilor parlamentare de resort şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor agricole.

Joi, 14 octombrie, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală va participa la deschiderea lucrărilor conferinţei "Concurenţa în sectoarele cheie ale economiei româneşti", după care se va deplasa la Sibiu pentru a închide lucrările conferinţei "Agricultura de semi-subzistenţă în UE: Situaţia actuală şi perspective".

Vineri, 15 octombrie, oficialul european se va întâlni cu o nouă serie de reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale din domeniul creşterii animalelor pentru a discuta viitorul Politicii Agricole Comune.

În timpul vizitei în România, comisarul european Dacian Cioloş se va întâlni cu prim-ministrul României, dl. Emil Boc, şi cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dl Valeriu Tabără, pentru a discuta probleme relevante pentru domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale.

Persoane de contact:
Dorian Filote, coordonator relaţii cu presa din România, Cabinetul comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, tel: (+40) 745 859 086 sau (+32) 498 957 514, e-mail: dorian.filote@ec.europa.eu  
Mihai Roşioru, asistent de presă, Reprezentanţa CE în România, tel: (+40) 21 203 5486, e-mail: mihai.rosioru@ec.europa.eu  

Nota: Accesul presei la şedinţa comisiilor reunite din Camera Deputaţilor şi Senat de miercuri, 13 octombrie, se va face pe la intrarea A3S2 (dinspre Parcul Izvor). Pentru a putea participa la această şedinţă, este nevoie de o acreditare provizorie care trebuie trimisă la nr. de fax 021 312 08 27 sau la adresa de emailflux@cdep.ro . Pentru detalii suplimentare legate de acreditare puteti contacta Directia de Relaţii Publice şi Protocol a Camerei Deputaţilor la nr. de telefon 021 414 1798.